Skip to main content

SINGLES

4 ιδέες για εσένα που θες χρόνο να σκεφτείς

Οι καλύτερες επιλογές για τις μέρες εκείνες που θες να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σε όλους μας συμβαίνει: κάποιες μέρες, θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας, να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές! Πώς όμως μπορείς να περάσεις αυτές τις μέρες, αν δεν είσαι τύπος που του αρέσει να κοιτάει το ταβάνι; 

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές εναλλακτικές και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο ή τελοσπάντων να εμπνευστείς.

#1. Σβήσε φώτα, άναψε κεριά

Μόνο που το διαβάζεις είναι σίγουρο ότι ηρεμείς. Τα κεριά έχουν τη μαγική δύναμη να χαλαρώνουν, και εννοείται ότι χρειάζεται να χαλαρώσεις για να σκεφτείς σωστά. Επίλεξε ένα κερί με άρωμα γιασεμί ή κάποιο άλλο λουλούδι, το οποίο θα βοηθήσει τα νεύρα σου να ηρεμήσουν. 

#2. Πες "ναι" στον διαλογισμό

Ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου από τις μπερδεμένες σκέψεις. Κι ακόμα κι αν δεν τον έχεις δοκιμάσει ποτέ, υπάρχουν apps τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν στο να τον γνωρίσεις. Το Headspace για παράδειγμα, το οποιό προτείνει και η Emma Watson, είναι ένα από αυτά. Ή, αν προτιμάς βιβλίο, τότε πάρε το καινούργιο "Καλημέρα, χαρα" της Agapi Stassinopoulos που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα.
 

kalimerachara.jpg
 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που σε βάζει σταδιακά στη διαδικασία του διαλογισμού, και μάλιστα η συγγραφέας προτείνει να διαβάζεις ένα κεφάλαιο την εβδομάδα. Βήμα-βήμα προς μια καλύτερη ζωή (και φυσικά προς τη λύση των προβλημάτων). 

#3.  Περπάτησε

Όταν περπατάς, η καρδιά δουλεύει πιο γρήργορα, το αίμα κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ταχύτητα επίσης, και αυτό συμβαίνει σε όλο σου το σώμα, άρα και στον εγκέφαλο σου. Πολλά πειράματα έχουν δείξει ότι μετά ή κατά τη διάρκεια γυμναστικής, έστω και ήπιας, το μαυλό αποδίδει καλύτερα σε θέματα μνήμης και προσοχής. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι όταν περπατάμε κατεβάζουμε ιδέες. Με λίγα λόγια, ο εγκέφαλος σου θα πάρει μπρος και θα λύσεις αυτό που σε προβληματίζει ευκολότερα.
 

#4. Κάνε ένα μπάνιο

porcelanabath.jpg
Μπανιέρα Porcelana

Αν έχεις μπανιέρα, γέμισέ τη. Έχει διαπιστωθεί ότι κατι τέτοιο, βελτιώνει τη διάθεσή μας και το μυαλό μας να δει θετικά. Κάθισε, απόλαυσε την ηρεμία, βάλε μουσική και μείνε μακριά από το κινητό σου. Πέρνα λίγο χρόνο μόνη σου και θα δεις που θα σκεφτείς τα πράγματα πιο καθαρά. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει