Skip to main content

SINGLES

Αυτός είναι ο λόγος που ζητάς τόσες άδειες από τη δουλειά


Μάθε από τι θες να αναρρώσεις πραγματικά



Χειμώνας είναι, ιώσεις κυκλοφορούν, θα αρρωστήσεις. Άνθρωπος είσαι. Κι όμως οι λόγοι υγείας δεν είναι οι μοναδικοί που σε κάνουν να ζητάς αναρρωτική άδεια από τον εργοδότη σου.

Σύμφωνα με έρευνα, αυτό που σε αρρωσταίνει πιο πολύ είναι η αδικία στον χώρο εργασίας. Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση σού προκαλεί έντονο στρες, το οποίο σε κάνει να θέλεις να λείπεις από τη δουλειά έτσι ώστε να αποφύγεις το νοσηρό για σένα περιβάλλον.

Η βρετανο-σουηδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά έδειξε ότι όσοι εργαζόμενοι νιώθουν ότι αδικούνται από τον εργοδότη και τον προϊστάμενό τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν άδεια για λόγους υγείας και μάλιστα μεγαλύτερης διάρκειας.

Επιπρόσθετα, εάν νιώθει ανασφάλεια για το εάν θα κρατήσει τη θέση του ή όχι, οι άδειες υγείας είναι ακόμη πιο συχνές και χρονικά μεγαλύτερες. Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία ή την οικογενειακή κατάσταση. 

Σίγουρα όμως μιλάμε για ένα φαύλο κύκλο. Είσαι σε μια δουλειά στην οποία για Χ λόγους νιώθεις αδικημένη. Δεν πληρώνεσαι όπως πρέπει ή όσο αξίζεις, δεν έχεις προνόμια που έχουν άλλοι εργαζόμενοι, χίλιοι δύο λόγοι. Και στρεσάρεσαι. Ξυπνάς το πρωί και απλά αρνείσαι να πας στη δουλειά. Και ο οργανισμός σου το αντιλαμβάνεται και στο δείχνει με κάθε είδους συμπτώματα, από το πιο απλό μέχρι το σοβαρότερο. Και παίρνεις άδεια. Και νιώθεις τύψεις που πήρες άδεια. Και όταν επιστρέφεις σε στραβοκοιτάνε. Και αυτό δεν τελειώνει ποτέ. 

Η πολιτική δίκαιης μεταχείρισης είναι πρωτίστης σημασίας σε μια δουλειά, και αυτό καλό είναι να το εφαρμόσουν και οι εργοδότες, εάν και εφόσον θέλουν εργαζόμενους υγιείς και παρόντες.   
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ