Skip to main content

SINGLES

Υπουργείο Μοναξιάς: Αστείο ή ευρηματικό;

Η στιγμή που αναρωτηθήκαμε αν η Βρετανία μας βάζει τα γυαλιά...


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η δουλειά τελειώνει, και έρχεται το βράδυ. Κάποιοι κανονίζουν εξόδους, κάποιοι άλλοι να μείνουν μέσα με τον σύντροφό τους και κάποιοι άλλοι απλά κοιτούν τους 4 τοίχους και εύχονται να είχαν κάποιον να μοιραστούν τη ζωή τους. Η μοναξιά είναι μάστιγα και υπάρχει παντού. Σίγουρα σε κάποιες περιοχές του κόσμου είναι πιο έντονη και σε άλλες λιγότερο. Αλλά υπάρχει. 

Δε θα ήταν ωραίο να γίνονται πράγματα για να εξαλιφθεί; Δε θα ήταν φανταστικό όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μη νιώθουν μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο; Είμαστε σίγουρες ότι λες ναι, γι' αυτό θεωρήσαμε σημαντικό να μοιραστούμε μαζί σου μια είδηση που κανονικά "παίζει" σε ειδησεογραφικά sites: στη Βρετανία δημιουργείται Υπουργείο Μοναξιάς.

Ακούγεται απίστευτο και περίεργο, μα είναι αληθινό. Η Βρετανία έχει σκοπό να σχεδιάσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έρευνες έχουν δείξει ότι συνδέεται με την πρόωρη θνησιμότητα, την υπέρταση...

"Έχει αποδειχτεί ότι η μοναξιά είναι χειρότερη για την υγεία, απ' ότι 15 τσιγάρα την ημέρα" αναφέρει o Mark Robinson, επικεφαλής του Age UK. 

Οι Βρετανοί παίρνουν, λοιπόν, το θέμα σοβαρά. Η βουλευτίνα των εργατικών Τζο Κοξ είχε ιδρύσει Επιτροπη για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στην βρετανική κοινωνία. Ωστόσο, ακροδεξιός εξτρεμιστής της έκοψε το νήμα της  ζωής το 2016, δολοφονώντας τη. Έτσι... το έργο της που δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει, έπρεπε να συνεχιστεί. Και συνεχίζεται με αυτό το Υπουργείο.

Και μπορεί στην Ελλάδα του 2018 αυτό να ακούγεται πολυτέλεια, όμως δε γίνεται να αρνηθούμε ότι οι Βρετανοί δείχνουν το δρόμο και με κάτι τέτοιο θυμίζουν πως ναι, είναι σημαντικά τα οικονομικά, τα περιβαλλοντικά, τα εργατικά κλπ... αλλά μεγάλη σημασία έχει και η ψυχική μας υγεία. 

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό