5 λόγοι να πεις "ναι" στον εθελοντισμό - AllYou.gr

Search

5 λόγοι να πεις "ναι" στον εθελοντισμό

Μήπως είναι η αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου;

> ΕΓΩ ::
09 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Θέλεις να χαμογελάσεις; Nα κάνεις τα πράγματα καλύτερα; Ψάχνεις τον τρόπο; Χαιρόμαστε για εσένα, και πιστέυουμε ότι ο εθελοντισμός είναι αυτό που αναζητάς... 

Γιατί;

1. Μακροζωία και υγεία
Οι εθελοντές είναι πιο χαρούμενοι και πιο υγιείς συγκριτικά με όσους δεν προσφέρουν εθελοντικα. 

2. Ουσιαστικά μαζί
Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων που έχουμε πολλούς φίλους αλλά παράλληλα... κανέναν, ο εθελοντισμός είναι μια πολύ καλη ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστικές σχέσεις. Το να συνεργάζεσαι με άτομα που έχετε τις ίδιες αξίες, δημιουργεί την ευκαιρία για σχέσεις ζωής.

3. Κάνει καλό στη καριέρα σου
Όσοι είναι εθελοντές βγάζουν περισσότερα λεφτά. Αυτό, μεταξύ άλλων, γιατί ο εθελοντισμός δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους έξω από το στενό κοινωνικό μας κύκλο, οι οποίοι μας ανοίγουν και νέα μονοπάτια στην καεριέρα μας. 

4. Δίνει νόημα στη ζωή σου
Προσφέρεις χρόνο και κόπο σε κάτι για το οποίο δε πληρώνεσαι. Και αυτό το "κάτι" είναι προφανώς αυτό που σε ενδιαφέρει και που πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι χρήσιμος. 

Και τέλος...

Πέρα από όλα τα καλά σε σένα, το καλό του εθελοντισμού είναι γενικό. Ο εθελοντισμός κάνει καλό στην κοινωνία. Κοίτα γύρω σου και δες πόσα πράγματα όμορφα γίνονται χάρη σε ανθρώπους που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο σε κάτι ουσιαστικό. Στην Ελλάδα του σήμερα που εκ των πραγματων το κράτος δε μπορεί να καλύψει πολλά πράγματα, η προσφορά μάς κάνει καλύτερους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!