Skip to main content

SINGLES

Πώς ο θυμός μπορεί να σε οδηγήσει στην ευτυχία

Και το think positive έχει τα όριά του.



Θετικές σκέψεις, ενσυναίσθηση, χαρούμενοι άνθρωποι. Αυτά θεωρούμε ότι εάν τα βιώνουμε και αν μας πλαισιώνουν θα καταφέρουμε και εμείς να είμαστε ευτυχισμένοι.

Όχι θυμός, όχι έλλειψη αγάπης. Κι όμως, το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε μόνο θετικά συναισθήματα αλλά τα σωστά συναισθήματα την κατάλληλη στιγμή.

Αυτό ακριβώς συμπέρανε μια μελέτη που έγινε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, και δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν όμορφα και να αποφεύγουν τα θετικά συναισθήματα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θα προτιμούσαν να ένιωθαν αρνητικά, θυμό ή ακόμα και μίσος, σε ορισμένες φάσεις της ζωής τους. 

Για παράδειγμα, είσαι σε μια σχέση και ενώ ξέρεις ότι είναι τοξική και πρέπει να την τερματίσεις δεν μπορείς. Εύχεσαι να τον αγαπούσες λιγότερο.

Βλέπεις στις ειδήσεις κάτι δυσάρεστο, ένα παιδάκι που σκοτώθηκε, έναν μετανάστη που δεν τα κατάφερε στη θάλασσα, και δεν νιώθεις λύπη. Θα ήθελες πολύ να λυπόσουν.

Μαθαίνεις για μια γνωστή σου ότι κακοποιείται από τον άντρα της και δεν νιώθεις οργή. Εύχεσαι να ήσουν πραγματικά εξοργισμένη.

«Η ευτυχία είναι κάτι παραπάνω από το να νιώθει κανείς απλώς ευχαρίστηση και να αποφεύγει τον πόνο. Η ευτυχία έχει να κάνει με το να βιώνει κανείς εμπειρίες που έχουν νόημα και αξία, πράγμα που περιλαμβάνει τα όποια συναισθήματα θεωρεί κανείς κατάλληλα να έχει κάθε φορά. Τελικά, όλα τα συναισθήματα μπορεί να είναι θετικά σε ορισμένες συνθήκες και αρνητικά σε άλλες, άσχετα από το αν είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα» σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όλοι νομίζουμε ότι εάν καταφέρουμε και μπούμε σε ένα ροζ σύννεφο, θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Η ευτυχία όμως πηγάζει από το να βιώνεις το όποιο συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό.

Μην φοβάσαι, λοιπόν, τον θυμό, την οργή, τη λύπη. Όταν υπάρχει λόγος, όταν σου δίνεται αφορμή, νιώστα. Και αυτό θα σε οδηγήσει στην πραγματική ευτυχία.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα