6 λόγοι να πας με την παρέα σου σε Escape Room - AllYou.gr

Search

6 λόγοι να πας με την παρέα σου σε Escape Room

Ακόμα να κανονίσετε μια απόδραση;

> ΕΓΩ ::
12 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Παρόλο που τα Escape Rooms είναι στη μόδα εδώ και αρκετά χρόνια, αρκετοί είναι αυτοί που ακόμα δεν το έχουν δοκιμάσει να πάνε. Μήπως ανήκεις σε αυτούς; Μήπως και εσύ ακόμα δεν έχεις πει στην παρέα σου να πάτε σε ένα τέτοιο δωμάτιo που ο μόνος σας στόχος θα είναι λύνοντας γρίφους να δραπετεύσετε; Aν ναι, θα σου πούμε επιγραμματικά γιατί πρέπει να το κανονίσεις το συντομότερο. 

1. Απόδραση από τη ρουτίνα
Συχνά μένουμε στη ρουτίνα μας και δε βάζουμε τον εαυτό μας σε συνθήκες που μας... ξεβολεύουν. Έτσι, καταπιέζουμε τον δημιουργικό μας εαυτό. Τα Escape Rooms βοηθούν στο να ξυπνήσουν οι αισθήσεις μας και να σκεφτούμε δημιουργικά.

2. Αυτοπεποίθηση
Είτε καταφέρετε να βγείτε από το δωμάτιο είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι τη στιγμή που θα λύσετε ένα από τους γρίφους θα νιώσετε απίστευτη ικανοποίηση και γι' αυτό υπεύθυνη είναι η ντοπαμίνη η οποία εκκρίνεται σε τέτοιες καταστάσεις. Ως γνωστόν, επίσης, η ντοπαμίνη συνδέεται με καλύτερη συγκέντρωση, μνήμη και διάθεση.

3. Χαρά
Το είπαμε ακριβώς παραπάνω, αλλά το βάζουμε και ξεχωριστό γιατί είναι σημαντικό. Τα Escape Rooms καταφέρνουν να δημιουργήσουν ευφορία στους παίκτες.

4. Συγκέντρωση
Αν ψάχνεις τρόπο να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου, εδώ είσαι. Λόγω του περιορισμένου χρόνου, αναγκάζεσαι να κάνεις focus και έτσι εκπαιδεύεις το μυαλό σου να συγκεντρώνεται καλύτερα.

5. Δέσιμο
Εμπιστοσύνη, συνεργασία, καθοδήγηση, είναι μερικά από αυτά που χρειάζεται μια ομάδα όταν μπαίνει στο Escape Room. Μπορεί να βοηθήσει μια παρέα ή μια ομάδα συνεργατών να λειτουργήσει καλύτερα, και εσένα πρoσωπικά να ανακαλύψεις τον ρόλο που θες να έχεις σε εργασιακό επίπεδο. 

6. Εμπειρίες
Ένα Escape Room είναι κάτι παραπάνω από ένα ποτό σε ένα μπαράκι. Είναι μια εμπειρία που δεν επαναλαμβάνεται. Και μπορεί να είναι δική σας! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!