Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Παρασκευή απόγευμα - AllYou.gr

Search

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Παρασκευή απόγευμα

Εσύ σέρνεσαι, εκείνοι ακολουθούν άλλο μονοπάτι...

> ΕΓΩ ::
16 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Πώς περνάς την Παρασκευή το απόγευμα κάθε εβδομάδας; Μήπως άδεια από ενέργεια, στον καναπέ σου, μην έχοντας όρεξη ούτε να σηκώσεις το ένα σου πόδι για να πας στη κουζίνα να φτιάξεις σαλάτα;

Αχάαα... σε βλέπουμε που κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου! Και βλέπουμε, επίσης, ότι για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, θες κάπως η κατάσταση να βελτιωθεί. Γι' αυτό και εμείς σου προτείνουμε 6 πράγματα να κάνεις κάθε Παρασκευή απόγευμα, ώστε τελικά να βελτιώσεις το ΣΚ σου, τη ψυχολογία σου και γενικά την καθημερινότητά σου! Τα... αντιγράφουμε από τους επιτυχημένους ανθρώπους και τις συνήθειες τους!

1. Πες ναι σε μια σταθερή ρουτίνα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν την τάση να έχουν συγκεκριμένες ρουτίνες. Μην είσαι αρνητική στο να κάνεις κάτι συγκεκριμένο ή μια σειρά από πράγματα, σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Πες "ναι" στη ρουτίνα του απογεύματος της Παρασκευής.

2. Κοίτα τα θετικά

Κλείσε τη βδομάδα σου αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματά σου. Σίγουρα τα πήγες κάπου καλά, πες "μπράβο" στον εαυτό σου γι' αυτό. Μην αναλώνεσαι με γκρίνιες, μην εστιάζεις στα αρνητικά. Αρκεί να τα γνωρίζεις και να έχεις θέληση να τα ξεπεράσεις. Το να τα αναμασάς, δε σε βοηθάει.

3.  Άσε το γραφείο καθαρό

Όσο κουρασμένη και να είσαι, φρόντισε να αφήσεις καθαρό το χώρο του γραφείου σου. Οργάνωσε τα e-mail σου, καθάρισε λίγο τα χαρτιά, διαμόρφωσε το χώρο όπως ακριβώς θα ήθελες να τον δεις τη Δευτέρα.

4. Κάνε πλάνο για τη Δευτέρα

Ένας τρόπος υπάρχει να μην πιέζεσαι ψυχολογικά μέσα στο ΣΚ: να βάλεις πρόγραμμα από την Παρασκευή. Που σημαίνει ότι ναι, έχεις πολύ σοβαρές δουλειές να κάνεις την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά αν δεν τις γράψεις και δεν τις οργανώσεις, το ενδεχόμενο να αγχώνεσαι και να σκέφτεσαι τι πρέπει να γίνει, εντός του ΣΚ, είναι πολύ μεγάλο. 

5. Κάνε κάτι διασκεδαστικό κάθε Παρασκευή

Η μετάβαση στο Σαββατοκύριακο, μπορεί να γίνει με έναν πολύ ομαλό τρόπο: μια ευχάριστη δραστηριότητα την Παρασκευή το βράδυ. Μπορεί να είναι ποτό με φίλες, εθελοντισμός ή γυμναστήριο. Βρες αυτό που θα σε γεμίσει συναισθηματικά και καν' το σύστημα! 

6. Κάνε σχέδια για το ΣΚ

Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία είσαι που ξεμένει την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς να ξέρει τι θα κάνει την επόμενη και τη μεθεπόμενη. Ψάξου, λοιπόν! Παρασκευή απόγευμα, αναζήτησε αυτό που θα ήθελες να κάνεις τις επόμενες δύο μέρες. Έχεις ανάγκη να κάτσεις σπίτι; Φρόντισε την παρέα σου. Έχεις ανάγκη να πας εκδρομούλα; Κάνε τις κρατήσεις σου. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!