3 διαταραχές διάθεσης που θέλουν τον ειδικό τους - AllYou.gr

Search

3 διαταραχές διάθεσης που θέλουν τον ειδικό τους

Πότε κρύο, πότε ζέστη, πότε χαρά και πότε λύπη.

> ΕΓΩ ::
27 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, και εναλλαγές συναισθημάτων. Μπορεί να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο και αισιοδοξία και ξαφνικά κάτι να στη χαλάει και να πέφτεις σε βαθιά κατάθλιψη.

Ή το αντίθετο, φυσικά. Να ξεκινάς μουτρωμένη και βαρυγκομώντας και στην πορεία της μέρας μια ευχάριστη εικόνα/ αίσθηση/ ανάμνηση/ εξέλιξη να σε κάνει να τα βλέπεις όλα ροζ. 

Μέσα στη ζωή είναι όλα. Υπάρχουν όμως και ορισμένες διαταραχές που χρήζουν προσοχής αλλά και βοήθειας ειδικού:

1. Υπερβολική λύπη - Κατάθλιψη
Ένα δυσάρεστο γεγονός μπορεί να σε κάνει να διανύσεις μια περίοδο βαθιάς θλίψης, η οποία με τον καιρό θα υποχωρήσει. Στην περίπτωση όμως της κλινικής κατάλιψης, θα νιώθεις συνεχώς αυτά τα πάνω κάτω στη διάθεσή σου, πολλές φορές χωρίς εμφανή λόγο. Και τότε είναι που πρέπει να ζητήσεις βοήθεια.

2. Διπολική διαταραχή
Οι ασθενείς με διπολική διαταραχή ζουν καθημερινά με την αστάθεια της διάθεσής τους. Και το ίδιο κάνουν και οι άνθρωποι γύρω τους. Υποφέρουν. Και φυσικά εδώ ένας ειδικός μπορεί να βοηθήσει το άτομο που πάσχει. Μερικές φορές και τους οικείους του.

3. Κυκλοθυμική διαταραχή
Πρόκειται για μια χρόνια κατάσταση διαταραχής της διάθεσης που παρουσιάζει συνεχώς διακυμάνσεις, και ενδεχομένως να διαρκεί μέρες, εβδομάδες ή και μήνες. Πέρα από την εναλλαγή της διάθεσης, όσοι πάσχουν παραπονιούνται και για μεταβολές στην ενεργητικότητά τους και για σωματικές ενοχλήσεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!