Οι λέξεις που "δείχνουν" κατάθλιψη - AllYou.gr

Search

Οι λέξεις που "δείχνουν" κατάθλιψη

Το πώς χειριζόμαστε τον λόγο αποκαλύπτει πολλά για τη ψυχοσύνθεσή μας.

> ΕΓΩ ::
16 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Μπορεί να μη το είχες σκεφτεί ποτέ, όμως η αλήθιεα είναι ότι μπορείς να "πιάσεις" αν ο συνομιλητής σου είναι άσχημα ψυχολογικά, παρατηρώντας και μόνο τις λέξεις που χρησιμοποιείει στην επικοινωνία σας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Psychological Science, υπάρχουν λέξεις που "δείχνουν" κατάθλιψη.

Οι ειδικοί έκαναν μελέτη κειμένου, με τη βοήθεια υπολογιστή, σε πάσχοντες από κατάθλιψη. Επίσης, την ίδια μελέτη έκαναν και σε κείμενα καλλιτεχνών που έζησαν με κατάθλιψη, όπως ο Kurt Kobein.

Μας λένε, λοιπόν, ότι από όλη αυτή την έρευνα, διαπίστωσαν πως τα άτομα που έχουν συμπτώματα κατάθλιψης, έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τόσο σε προφοφρικό όσο και σε γραπτό λόγο, υπερβολικά πολλές λέξεις που δείχνουν αρνητικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, τις λέξεις "μόνος", "θλιμμένος", "δυστυχισμένος", "θλιβερά"

Επίσης, χρησιμοποιούν πιο συχνά το "εγώ" και το "εμένα" καθώς εστιάζουν περισσότερο στον εαυτο τους και νιώθουν αποκομμένοι από το σύνολο. Επίσης, στα γραπτά τους αναφέρονται διαρκώς στα προβλήματά τους, που έχουν να κάνουν με κοινωνική απομόνωση, ενώ συχνά χρησιμοποιούν και τις λέξεις "πάντα", "τίποτα" και "απόλυτα".Ακολούθησε το allyou στο Instagram!