Skip to main content

SINGLES

6 αποτελεσματικοί τρόποι για να "περνούν" οι ιδέες σου!

Αύξησε την πειθώ σου. 


Γεωργία Κοντού

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν έμφυτη την ικανότητα να πείθουν τους άλλους, αλλά εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία... Κάθε φορά που εκφράζεις τις ιδέες σου, οι συνεργάτες σου δεν φαίνεται να συγκινούνται, ασχέτως αν αργότερα κάποιος άλλος συνάδελφός σου, πιο δυναμικός, παρουσιάσει την ίδια ακριβώς πρόταση και καταχειροκροτηθεί. Πώς θα δώσεις στη φωνή σου περισσότερη δύναμη; 

Σε συμβουλεύει ο David J. Lieberman, PhD, συγγραφέας του βιβλίου «Μπορείς να τους πείσεις»:

1. Προσπάθησε να μιλήσεις στα συναισθήματα των ακροατών σου για να καταφέρεις να τους πείσεις. Σύμφωνα με το συγγραφέα, το 90% των αποφάσεων που παίρνουμε βασίζονται στο συναίσθημα, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τη λογική για να αιτιολογήσουμε τις πράξεις μας.

2. Παρουσίασε ένα συγκεκριμένο, έτοιμο πλάνο, χωρίς κενά, με σαφή και ξεκάθαρη πορεία δράσης.

3. Δώσε έμφαση στις αρνητικές συνέπειες που θα αποτρέψει η ιδέα σου. Αυτή η προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική από το να εξηγήσεις στον άλλο τι θα κερδίσει αν σε ακούσει.

4. Δείξε στο συνομιλητή σου ότι η ιδέα σου είναι σύμφωνη με τον τρόπο σκέψης και δράσης του. Συσχέτισέ τη με πράγματα που έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν. Έτσι, θα είναι πιθανότερο να ταυτιστεί.

5. Απόφυγε να εκφράσεις επιφυλάξεις ή έλλειψη αυτοπεποίθησης όσο παρουσιάζεις την ιδέα σου. Μην το παίξεις όμως και "ξερόλας", γιατί θα χάσεις το δίκιο σου.

6. Μην ξεχνάς ποτέ ότι ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός. Αν είσαι ενθουσιασμένη με την ιδέα σου, και το εκφράσεις, μπορεί να εμπνεύσεις το ίδιο συναίσθημα και στους άλλους.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός