6 αποτελεσματικοί τρόποι για να "περνούν" οι ιδέες σου! - AllYou.gr

Search

6 αποτελεσματικοί τρόποι για να "περνούν" οι ιδέες σου!

Αύξησε την πειθώ σου. 

> ΕΓΩ ::
06 Νοεμβρίου 2014

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν έμφυτη την ικανότητα να πείθουν τους άλλους, αλλά εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία... Κάθε φορά που εκφράζεις τις ιδέες σου, οι συνεργάτες σου δεν φαίνεται να συγκινούνται, ασχέτως αν αργότερα κάποιος άλλος συνάδελφός σου, πιο δυναμικός, παρουσιάσει την ίδια ακριβώς πρόταση και καταχειροκροτηθεί. Πώς θα δώσεις στη φωνή σου περισσότερη δύναμη; 

Σε συμβουλεύει ο David J. Lieberman, PhD, συγγραφέας του βιβλίου «Μπορείς να τους πείσεις»:

1. Προσπάθησε να μιλήσεις στα συναισθήματα των ακροατών σου για να καταφέρεις να τους πείσεις. Σύμφωνα με το συγγραφέα, το 90% των αποφάσεων που παίρνουμε βασίζονται στο συναίσθημα, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τη λογική για να αιτιολογήσουμε τις πράξεις μας.

2. Παρουσίασε ένα συγκεκριμένο, έτοιμο πλάνο, χωρίς κενά, με σαφή και ξεκάθαρη πορεία δράσης.

3. Δώσε έμφαση στις αρνητικές συνέπειες που θα αποτρέψει η ιδέα σου. Αυτή η προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική από το να εξηγήσεις στον άλλο τι θα κερδίσει αν σε ακούσει.

4. Δείξε στο συνομιλητή σου ότι η ιδέα σου είναι σύμφωνη με τον τρόπο σκέψης και δράσης του. Συσχέτισέ τη με πράγματα που έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν. Έτσι, θα είναι πιθανότερο να ταυτιστεί.

5. Απόφυγε να εκφράσεις επιφυλάξεις ή έλλειψη αυτοπεποίθησης όσο παρουσιάζεις την ιδέα σου. Μην το παίξεις όμως και "ξερόλας", γιατί θα χάσεις το δίκιο σου.

6. Μην ξεχνάς ποτέ ότι ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός. Αν είσαι ενθουσιασμένη με την ιδέα σου, και το εκφράσεις, μπορεί να εμπνεύσεις το ίδιο συναίσθημα και στους άλλους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!