4 τρόποι να ξαναβρείς τον εαυτό σου όταν χάσεις τη δουλειά σου - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να ξαναβρείς τον εαυτό σου όταν χάσεις τη δουλειά σου

Η λύση δεν βρίσκεται στις μικρές αγγελίες.

> ΕΓΩ ::
16 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθείς άνεργη ένα πρωί, κυρίως όταν δεν το περιμένεις. Αλλά ακόμα κι αν το περιμένεις, πάλι δύσκολο είναι να το χειριστείς, κακά τα ψέματα.

Και φυσικά η πρώτη σου κίνηση είναι να βγεις στον πηγαιμό για αναζήτηση εργασίας, να το ανακοινώσεις σε φίλους και γνωστούς για να σε έχουν υπόψιν τους, να περάσεις μια βόλτα από τον ΟΑΕΔ, να κλάψεις τη μαύρη σου τη μοίρα, να μην θες να μιλήσεις ούτε στη μάνα σου. Κυρίως σε αυτή. Και ποιος δεν το έχει ζήσει;

Κι όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει η αναζήτηση εργασίας να είναι η μόνη σου προτεραιότητα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις λίγο τον εαυτό σου (να ο χρόνος που ζητούσες και δεν έβρισκες), να ηρεμήσεις, να δεις λίγο τους δικούς σου, τους φίλους σου.

Και, γιατί όχι, αυτή μπορεί να είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αναθεωρήσεις. Να κάνεις μια καινούρια αρχή, να βάλεις νέες προτεραιότητες, να αρχίσεις να αποφασίζεις εσύ για εσένα, να αλλάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό αν το θες.  

Αυτό που ουσιαστικά χρειάζεσαι είναι:

1. Να βιώσεις όλα τα συναισθήματά σου στο φουλ

Είσαι απογοητευμένη; Τα έχεις πάρει με τον εργοδότη σου; Νιώθεις αδικημένη; Βίωσέ τα όλα και μην το παίζεις υπερήρωας και σούπερ άνετη.

2. Να μιλήσεις σε ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν

Τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι τόσο χάλια όσο τα έχουμε στο κεφάλι μας. Ένας φίλος μπορεί να σου παρουσιάσει μια διαφορετική οπτική και στην τελική θα είναι εκεί για να σε ακούσει.

3. Να αφιερώσεις χρόνο σε όσους παραμέλησες

Αλλά και να σκεφτείς και να αποφασίσεις ότι δεν θα το ξανακάνεις. Ίσως αυτός που έχεις παραμελήσει περισσότερο είναι ο ίδιος ο εαυτός σου.  

4. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι και αυτό θα περάσει

Οκ, φυσικά αυτό που βιώνεις είναι σκληρό, περνάς αγωνία και στεναχώρια, αλλά είναι θέμα χρόνου να νιώσεις τον λόγο που έπρεπε να γίνει. Γιατί σίγουρα θα βρεις τη δύναμη να βγάλεις κάτι θετικό από όλο αυτό. Ήμουν εκεί και ξέρω. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!