Εστιάζοντας στους άλλους μπορείς να γίνεις ευτυχισμένη - AllYou.gr

Search

Εστιάζοντας στους άλλους μπορείς να γίνεις ευτυχισμένη

Άσε το "εγώ" και ξεκίνα να αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κάνεις κάτι καλό για τον απέναντι.

> ΕΓΩ ::
17 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Ο Richard Branson είναι ένας διάσημος επιχειρηματίας, με πολλές πολλές εταιρείες. Είναι αυτό που λέμε, τα έχει όλα. Ή μήπως όχι; Γιατί ως γνωστόν, η ευτυχία δεν αγοράζεται.

Όχι ότι δεν είναι ευτυχισμένος - αυτό δε το ξέρουμε. Αυτό που μπορούμε όμως να διαπιστώσουμε είναι πως σε ό,τι αφορά τη ψυχική του γαλήνη, κάνει τις αναζητήσεις του. Διαβάσαμε ένα πρόσφατο άρθρο του στην σελίδα της εταιρείας του Virgin, όπου μιλάει για το mindset "of others". Παραπέμπει σε ένα άλλο κείμενο, guest συντάκτριας, για να διαβάσει κανείς αν θέλει περισσότερα.

Εμείς θα σου κάνουμε ρεζουμέ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι η ευτυχία κρύβεται στο να "ξεκολλήσουμε" από το "εγώ" μας, και να δούμε τους γύρω μας. Πρακτικά πώς; 

Ο Richard Branson κάνει τις προτάσεις του και εμείς τις μοιραζόμαστε μαζί σου. Δοκίμασε!

#1. Να έχεις ελεύθερο χρόνο

Η μέρα μπορεί συχνά να φεύγει μέσα από τα χέρια μας, οπότε είναι σημαντικό να κρατάμε χρόνο για τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Το μεσημεριανό, το βραδινό ή ακόμα και ένα Facetime μέσα στη μέρα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

#2. Άκου τους αγαπημένους σου

Όταν περνάς χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα, κάν' τα να νιώσουν σημαντικά ακούγοντάς τα. Όταν κάποιος σου μιλάει, δεν κάθεται απλά να περιμένει την απάντησή σου, μαζί με όλα εκείνα που σε αφορούν. Μπες στη θέση του άλλου, σκέψου τι περνάει, και πραγματικά άκου.

#3. Λάβε δράση

Μόλις μάθει τι απασχολεί τον απέναντί σου, σκέψου τι θα μπορούσες να κάνεις για να νιώσει καλύτερα και να γελάσει.

Δες εδώ το άρθρο του Branson!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!