Skip to main content

SINGLES

Προειδοποίηση: Ο κακός εργοδότης σκοτώνει

Χειρότερος και από το κάπνισμα, λένε οι έρευνες.



Πόσους φίλους ξέρεις που ενώ είναι δυσαρεστημένοι στη δουλειά τους συνεχίζουν να παραμένουν εκεί, στην ίδια εργασία, με τον ίδιο απαράδεκτο εργοδότη και να βασανίζονται μέρα με τη μέρα;

Μπορεί κι εσύ να ζεις το ίδιο. Πιστεύεις ότι αξίζει να χαραμίζεις την υγεία σου; Όχι, θα μου πεις, αλλά είναι και τα χρήματα που έχεις ανάγκη, είναι που δεν βρίσκεις και κάτι καλύτερο...

Το ξέρεις ότι σύμφωνα με έρευνες ένας κακός εργοδότης σου κάνει τόσο κακό όσο το παθητικό κάπνισμα; Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ψυχολογικό Σύλλογο, το 75% των εργαζόμενων λέει ότι οι εργοδότες τους είναι η πηγή του άγχους τους. Παρόλα αυτά, και ενώ δηλαδή ξέρουν καλά ποιος ευθύνεται, 6 στους 10 δεν παίρνουν απόφαση να αφήσουν τη θέση εργασίας τους.

Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ συνέλεξαν στοιχεία 200 και άνω μελετών και βρήκαν ότι το άγχος στην εργασία μπορεί να είναι τόσο επιβλαβές για την υγεία όσο και η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι κατά 50% πιο επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας ενώ όσοι πιέζονται να αποδώσουν περισσότερο από όσο δύνανται έχουν μια αύξηση 35% σε προβλήματα υγείας.  

Ξέρω καλά ότι καμία δουλειά δεν είναι σούπερ ευχάριστη, αν και υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που παρέχουν ένα υπέροχο περιβάλλον εργασίας στους υπαλλήλους τους. 

Επίσης, ξέρω καλά ότι ναι, ένα δυσάρεστο εργασιακό περιβάλλον που σε υποτιμά και σε υποβιβάζει μπορεί πολύ γρήγορα να σε στείλει στο νοσοκομείο. Πιο άμεσα και περισσότερο καταστροφικά από το να εκτίθεσαι σε παθητικό κάπνισμα. Και από το να καπνίζεις μην σου πω.

Δες γύρω σου φίλους που την έχουν πατήσει και μην περιμένεις τη σειρά σου. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»