Πόσο δυνατοί είναι όσοι εκδικούνται; - AllYou.gr

Search

Πόσο δυνατοί είναι όσοι εκδικούνται;

Το κρύο πιάτο που ίσως δεν είναι και τόσο νόστιμο.

> ΕΓΩ ::
16 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πόσες φορές σου την έχουν φέρει; Έχεις πληγωθεί; Σε απογοήτευσαν άνθρωποι που δεν το περίμενες; Η ζωή είναι γεμάτη με πικρές στιγμές που σε θυμώνουν και σε κάνουν να θέλεις απεγνωσμένα να πάρεις εκδίκηση.

Στις στιγμές αυτές, που όλοι μας βιώνουμε, κάποιοι προχωράνε και εκδικούνται εκείνον που τους πλήγωσε, ενώ κάποιοι άλλοι απλά το σκέφτονται και δεν το πραγματοποιούν ποτέ.

Ποιοι είναι οι πιο δυνατοί; Μην βιαστείς να απαντήσεις πριν διαβάσεις παρακάτω τι λένε οι ψυχολόγοι:

Οι εκδικητικοί άνθρωποι είναι εκείνοι οι οποίοι μένουν καθηλωμένοι στο στάδιο του θυμού. Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την αρνητική εμπειρία ή την απωθούν νομίζοντας ότι την έχουν διαχειριστεί. Νιώθουν μέσα τους μια αδυναμία την οποία καλύπτουν με μια πράξη ισχύος, την εκδίκηση.

Οι μη εκδικητικοί άνθρωποι ξέρουν ότι δεν αξίζει να γίνουν όμοιοι με εκείνον που τους πλήγωσε και δεν πέφτουν στο επίπεδό του. Έχουν μια ώριμη και ισχυρή προσωπικότητα την οποία δεν προτίθενται να θυσιάσουν και να αλλοιώσουν για χάρη κάποιου άλλου. Αναγνωρίζουν την αρνητική εμπειρία και τη διαχειρίζονται. Εάν έχουν κάνει λάθος, αναγνωρίζουν και το μερίδιο της ευθύνης τους.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιο δυνατός; Πιστεύω ότι την επόμενη φορά που θα θελήσεις να εκδικηθείς κάποιον, ίσως το σκεφτείς διπλά. Ακόμα κι αν είσαι Σκορπιός.   Ακολούθησε το allyou στο Instagram!