Ο λόγος που δεν κάνεις μια νορμάλ σχέση - AllYou.gr

Search

Ο λόγος που δεν κάνεις μια νορμάλ σχέση

Αναγνωρίζοντας τα 4 αγκάθια του εγωισμού.

> ΕΓΩ ::
17 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

 Γκρινιάζεις, κατηγορείς τους άντρες, μέμφεσαι τις γυναίκες, σου φταίει η κοινωνία, όλα σου φταίνε εκτός από τον εαυτό σου. Τον εαυτούλη σου.

Όχι, όχι, δεν είναι κακό να αγαπάς τον εαυτό σου. Τουναντίον, αυτό είναι το ζητούμενο. Εξάλλου δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις μια όμορφη, υγιή σχέση χωρίς να εκτιμάς εσένα την ίδια.

Το αρνητικό είναι να μην αγαπάς κανέναν άλλον πέρα από εσένα. Εκεί είναι το θέμα σου. Μήπως ο υπέρμετρος εγωισμός σου είναι ο υπαίτιος που καμία σχέση σου δεν προχωρά, που δεν μπορείς να κάνεις επιτέλους μια σχέση της προκοπής;

Οι εγωκεντρικοί άνθρωποι φαίνονται πολύ κοινωνικοί και δυναμικοί, ενδιαφέροντες τύποι με την πρώτη ματιά, ενώ βαθιά μέσα τους έχουν μεγάλες ανασφάλειες που δεν αποτελούν το καλύτερο έδαφος για να καλλιεργηθούν υγιείς σχέσεις. 

Και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τους που στέκονται εμπόδιο στις σχέσεις τους:

1. Είναι τρομερά ανταγωνιστικοί, δεν δέχονται τη διαφορετικότητα του άλλου και προσπαθούν να του επιβληθούν.

2. Ζηλεύουν, αφού και η ζήλεια είναι μια τάση να εξουσιάζουμε τον άλλον, και δηλώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

3. Είναι κτητικοί. Το να θεωρείς τον άλλον δεμένο γάιδαρο, να τον θέλεις υποτακτικό σου σίγουρα δεν δίνει αέρα στη σχέση, ενώ η κτητικότητα οδηγεί με τη σειρά της στη ζήλεια.

4. Είναι ναρκισσιστές και θέλουν γύρω τους μια αυλή κολάκων, να τους θαυμάζουν και να τους υπηρετούν. Μόνο έτσι νιώθουν πως είναι σημαντικοί. 


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!