Skip to main content

SINGLES

Επιχείρηση ευτυχία: Αυτή είναι η μέθοδος που θα σε βοηθήσει να πετύχεις!

Κάνε την άσκηση. 



Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι, πως καθετί που συνέβαινε γύρω μου έμοιαζε τόσο συναρπαστικό, σαν θαύμα. Το παιχνίδι με τις κούκλες, το παγωτό που μου αγόραζε η γιαγιά, το κουδούνι για το διάλειμμα στο σχολείο, τα χρώματα, γίνονταν εικόνες και αυτόματα εμπειρίες – αγαπημένες συνήθειες. 

Αυτές λοιπόν είναι κάποιες από τις καλές συνήθειες που αποκτά κανείς με το πέρασμα του χρόνου. Σου χαρίζουν αβίαστα χαμόγελα και ευτυχία. Κάπου εκεί ανάμεσα στις σκέψεις μου αναρωτήθηκα, ποιες μπορεί να είναι οι κακές συνήθειες, που μου φέρνουν αρνητική ενέργεια. Υπάρχουν άραγε;

Θεωρώ, πως ναι. Αφιέρωσε δυο λεπτά και σκέψου, πως αισθάνεσαι κάθε φορά που οι φίλοι σου δεν απαντούν στο τηλέφωνο ή ποιο είναι το μήνυμα που λαμβάνεις, όταν δεν προχωράει μια καινούρια σχέση; Είμαι σχεδόν βέβαιη, πως αισθάνεσαι ανεπιθύμητη και στις δυο περιπτώσεις. Αυτή είναι μια κακιά συνήθεια, που μπορεί να σε βλάψει και να σε πληγώνει, ακόμα κι αν γίνεται χωρίς να το συνειδητοποιείς. 

Για να μην ταλαιπωρείσαι, δούλεψε με τον εαυτό σου και απέφυγε τις αρνητικές επιρροές με μια μέθοδο που θα σε κάνει ευτυχισμένη για πάντα:

• Πάρε τη μεγάλη απόφαση και δεσμεύσου ότι είσαι έτοιμη, να αλλάξεις κάθε κακή συνήθεια της καθημερινότητας  που σου κλέβει την ενέργεια. Για αρχή, ξεκίνα από τα συναισθήματα σου και εντόπισε εκείνο που σε «έριξε» ψυχολογικά και τη σκέψη που το προκάλεσε. Σημείωσε την σε ένα χαρτί και βάλε στόχο να την ξεπεράσεις. Σκοπός είναι να αναζητάς πάντα το πιο αποτελεσματικό μονοπάτι σκέψης. 

• Επέλεξε τη νέα συνήθεια ευτυχίας και γράψε την σε ένα χαρτί με μεγάλα γράμματα, το οποίο μετά θα φυλάξεις σε εμφανές σημείο. Για παράδειγμα γράψε « είμαι μια πανέμορφη και αξιόλογη γυναίκα και κάθε άντρας  είναι τυχερός αν με γνωρίσει». Θα σου φανεί περίεργο στην αρχή, αλλά είπαμε, όλα είναι θέμα συνήθειας!

• Επανάληψη και εξάσκηση. Οι δυο βασικοί κανόνες για να πεισθείς, πως πρέπει να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι χαρούμενη. Πες τη νέα σου φράση, το μότο σου, κάθε πρωί ή πριν τον ύπνο και θύμισε την στον εαυτό σου κάθε φορά που προσπαθεί να  κάνει πισωγύρισμα. 

• Γιόρτασε το! Δεν εννοώ φυσικά να κάνεις κάποιο πάρτι, αλλά είτε το νιώθεις είτε όχι, να φέρεσαι σαν να έχεις ήδη πετύχει το στόχο της αλλαγής. Άλλωστε, όταν αισθάνεσαι χαρά μέσα σου, μπορείς να τον πετύχεις πιο εύκολα και άμεσα. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30