Ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ΄ρθει... στη σύνταξη; - AllYou.gr

Search

Ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ΄ρθει... στη σύνταξη;

Εξαρτάται πού ζεις.

> ΕΓΩ ::
08 Νοεμβρίου 2014

Γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι καθώς μεγαλώνουμε; Η απάντηση εξαρτάται από τη χώρα στην οποία σε βρίσκουν η μέση και τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet.

Στις αγγλόφωνες χώρες του δυτικού κόσμου, η διαδρομή της ευτυχίας φαίνεται να ακολουθεί το σχήμα "U": Κορυφώνεται στα ανέμελα χρόνια των είκοσι, αλλά καθώς οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται, κάνει μια βουτιά γύρω στα τριάντα, για να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά περίπου από τα 45 και μετά.

Όμως η ευτυχία φαίνεται να ακολουθεί εντελώς διαφορετική πορεία σε άλλα μέρη της Γης: Στην Yποσαχάρια Αφρική, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στη Λατινική Αμερική, ξεκινάει από τα ψηλά αλλά μειώνεται μετά το κατώφλι των 40 χρόνων. Στη Ρωσία και γενικά στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ οι άνθρωποι όσο είναι νέοι δηλώνουν ευτυχισμένοι, καθώς μεγαλώνουν η ψυχική διάθεσή τους βρίσκεται σε σταθερή πτώση.

Το αναπάντεχο συμπέρασμα της μελέτης; Στις περισσότερες χώρες οι άνθρωποι ανέφεραν ότι με το πέρασμα των χρόνων άρχισαν να αντιμετωπίζουν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα. "Καθώς μεγαλώνεις αποκτάς περισσότερες συναισθηματικές δεξιότητες", εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης, Angus Deaton, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πρίνσετον. "Μαθαίνεις από τα λάθη σου".

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!