Ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ΄ρθει... στη σύνταξη; - AllYou.gr

Search

Ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ΄ρθει... στη σύνταξη;

Εξαρτάται πού ζεις.

> ΕΓΩ ::
08 Νοεμβρίου 2014

Γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι καθώς μεγαλώνουμε; Η απάντηση εξαρτάται από τη χώρα στην οποία σε βρίσκουν η μέση και τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet.

Στις αγγλόφωνες χώρες του δυτικού κόσμου, η διαδρομή της ευτυχίας φαίνεται να ακολουθεί το σχήμα "U": Κορυφώνεται στα ανέμελα χρόνια των είκοσι, αλλά καθώς οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται, κάνει μια βουτιά γύρω στα τριάντα, για να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά περίπου από τα 45 και μετά.

Όμως η ευτυχία φαίνεται να ακολουθεί εντελώς διαφορετική πορεία σε άλλα μέρη της Γης: Στην Yποσαχάρια Αφρική, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Στη Λατινική Αμερική, ξεκινάει από τα ψηλά αλλά μειώνεται μετά το κατώφλι των 40 χρόνων. Στη Ρωσία και γενικά στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ οι άνθρωποι όσο είναι νέοι δηλώνουν ευτυχισμένοι, καθώς μεγαλώνουν η ψυχική διάθεσή τους βρίσκεται σε σταθερή πτώση.

Το αναπάντεχο συμπέρασμα της μελέτης; Στις περισσότερες χώρες οι άνθρωποι ανέφεραν ότι με το πέρασμα των χρόνων άρχισαν να αντιμετωπίζουν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα. "Καθώς μεγαλώνεις αποκτάς περισσότερες συναισθηματικές δεξιότητες", εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης, Angus Deaton, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πρίνσετον. "Μαθαίνεις από τα λάθη σου".

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!