Τελικά "η περιέργεια σκότωσε τη γάτα"; Κι όμως, υπάρχουν 4 λόγοι που, στην πραγματικότητα, σε ωφελεί! - AllYou.gr

Search

Τελικά περιέργεια σκότωσε τη γάτα"; Κι όμως, υπάρχουν 4 λόγοι που, στην πραγματικότητα, σε ωφελεί!

Η σημασία του να είναι κανείς περίεργος.

> ΕΓΩ ::
12 Νοεμβρίου 2014

Η περιέργεια μπορεί να κάνει τη ζωή σου ομορφότερη με πολλούς τρόπους. Αρκεί βέβαια να μη γίνει αδιακρισία... Αυτοί είναι λοιπόν τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι περίεργοι βγαίνουν -συνήθως- κερδισμένοι.

1. Ενισχύει τις σχέσεις σου. Αν δείχνεις αληθινό ενδιαφέρον για τη ζωή και τα λεγόμενα των άλλων και αν διατηρείς ενδιαφέροντα που θέτουν κοινές βάσεις για συζήτηση, είναι πιθανότερο να κάνεις περισσότερους και πιο στενούς φίλους. "Οι περίεργοι άνθρωποι συχνά θεωρούνται καλοί ακροατές και συνομιλητές", σε διαβεβαιώνει και ο Μπεν Ντιν, από το Πανεπιστημίο της Πενσιλβάνια. "Κάνουν μια σχέση πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική".

2. Προστατεύει τον εγκέφαλό σου. Οι νέες εμπειρίες διατηρούν τον εγκέφαλο υγιή και πιθανόν να βοηθούν στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ. "Είναι σημαντικό να προσφέρεις στον εγκέφαλό σου ερεθίσματα εφ' όρου ζωής", υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Νόπμαν, καθηγητής Νευρολογίας στην Κλινική Μάγιο. "Κρατώντας τον δραστήριο, τον προστατεύεις από το μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης άνοιας".

3. Σε φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία. Σύμφωνα με μια θεωρία, η ευτυχία έρχεται μετά από ευχάριστες ανατροπές στη ζωή μας. Αλλά για να ζήσεις αυτές τις ευχάριστες ανατροπές είναι σημαντικό να επιδιώκεις τις νέες εμπειρίες, πράγμα που σημαίνει να "ξεβολευτείς" από την καθημερινότητά σου και να έρθεις αντιμέτωπη με τους φόβους σου. Είτε αυτές οι εμπειρίες είναι π.χ. ένα ταξίδι είτε μια νέα καριέρα, η περιέργεια μπορεί να γίνει βασικό κίνητρό σου για να τις επιδιώξεις.

4. Σε εμπνέει να μάθεις σχεδόν τα πάντα. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Neuron, όταν αφυπνίζουμε την περιέργειά μας αφομοιώνουμε ευκολότερα ακόμη και πληροφορίες που δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν λοιπόν για παράδειγμα προσπαθείς να διαβάσεις ένα ομολογουμένως βαρετό μάθημα, κάνε ένα διάλειμμα για να παρακολουθήσεις π.χ. την αγαπημένη σου αστυνομική σειρά ή ένα ντοκιμαντέρ: Έτσι, όχι μόνο θα ξεκουράσεις το μυαλό σου αλλά και θα ενεργοποιήσεις τα εγκεφαλικά κέντρα που συνδέονται με την ευχαρίστηση, με αποτέλεσμα να επιστρέψεις στη μελέτη με περισσότερη όρεξη (αρκεί βέβαια να έχεις τον αυτοέλεγχο να μην ξεμυαλιστείς τελείως).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!