9 είδη εθισμού, όχι αυτά που ξέρεις - AllYou.gr

Search

9 είδη εθισμού, όχι αυτά που ξέρεις

Λες να είσαι εξαρτημένη;

> ΕΓΩ ::
18 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Άσε πια το κινητό, σου λένε οι φίλοι σου. Εσύ, εκεί. Πάνω από την οθόνη μήπως χάσεις κανένα update. Χάνεις όμως τόσα πολλά από την αναβάθμιση της ζωής σου.

Ο εθισμός είναι μια σοβαρή ψυχική διαταραχή την οποία δεν μπορείς να προσπεράσεις έτσι απλά. Και ξέρεις, είναι τόσο εύκολο να εθιστείς. Οτιδήποτε σου προκαλεί αλλαγή στη διάθεση μπορεί δυνητικά να γίνει εθιστικό. Στην αρχή θέλεις απλά να νιώσεις λίγο καλύτερα, να χαλαρώσεις. Μετά λες, γιατί να μην το ξανακάνω αφού νιώθω τόσο όμορφα; Και τελικά, δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό. 

Και αν νομίζεις ότι εθισμό μπορούν να προκαλέσουν μόνο το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, δες εδώ 9 είδη εθισμού που ίσως υποτιμούσες πριν:

1. Κόλλημα με το κινητό. Οκ, είναι εθιστικό από μόνο του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου κοπεί η αναπνοή εάν δεν τσεκάρεις τα Insta stories για μια μέρα. 

2. Ορό καφεϊνης; Ναι, παρακαλώ! Εδώ είμαι εγώ. Λατρεύω τον καφέ και ομολογώ ότι δεν μπορώ να τον κόψω ή να τον μειώσω χωρίς να νιώθω ένα πτώμα. 

3. Όταν η ζωή σου δίνει γλυκά... Εσύ απλά τα τρως. Τι να τα κάνεις, δηλαδή; Τρελαίνεσαι για σοκολάτα και είναι στιγμές που νομίζεις πως εάν δεν φας ένα κομμάτι, θα πέσεις κάτω ξερή.

4. Shopaholic. Το λέει και η λέξη. Ψωνίζεις χωρίς ανάσα, λες και την επόμενη μέρα αυτά τα μαλακά πουλόβερ δεν θα υπάρχουν στο ράφι. Άσε που τα περισσότερα δεν τα φοράς. Πού να προλάβεις;

5. Τζογάρεις. Παίζεις συνέχεια τυχερά παιχνίδια και κάνεις όνειρα για τη μέρα που θα γίνεις εκατομμυριούχος. Παίζεις επικίνδυνα. 

6. Plastic fantastic. Πήγες πρώτη φορά να γεμίσεις λίγο τα χείλια σου και έχεις αλλάξει πρόσωπο, χρυσή μου. Έχεις πρόβλημα, το καταλαβαίνεις, ε;

7. Πόσο μαύρη πια; Ναι, εσύ, που κάθεσαι με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, και καλά για να πάρεις βιταμίνη D, και έχεις γίνει η μετενσάρκωση της Αρίθα Φράνκλιν. 

8. Το gym, δεύτερο σπίτι σου. Αν ξημερώσει η μέρα που δεν θα πας στο γυμναστήριο, σίγουρα θα είναι μια μαύρη μέρα στο ημερολόγιό σου. Δεν μπορείς χωρίς γυμναστική, τέλος.

9. Υπερσεξουαλικότητα. Σου έχω μιλήσει για αυτή. Καλό το σεξ, αλλά η εμμονή είναι πάντα αρνητικό πράγμα, φίλη. Ακόμα και όταν αφορά σε κάτι τόσο ουάου όσο το σεξ. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!