Μήπως το follow your heart είναι τελικά πατάτα; - AllYou.gr

Search

Μήπως το follow your heart είναι τελικά πατάτα;

Η παγίδα εάν ακολουθείς πάντα το ένστικτό σου.

> ΕΓΩ ::
23 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το έχω νιώσει πολλές φορές όταν βρίσκομαι μπροστά σε ένα δίλημμα. Η καρδιά μου φωνάζει πάντα πιο δυνατά από τη λογική μου. Και όσες φορές την έχω ακολουθήσει, δεν έχω χάσει. 

Όλοι μας λένε "ακολούθησε το ένστικτό σου, εκείνο ξέρει προς τα πού να σε κατευθύνει, εκείνο θα σου δείξει το σωστό". 

Ακούγεται ωραίο. Και ναι, είναι. Εάν αυτό που λέμε ένστικτο ενσωματώνει την εμπειρία, τη γνώση, τα παθήματα και τα μαθήματα που έχεις πάρει, σίγουρα αυτό ξέρει το σωστό. 

Εάν όμως λέγοντας ένστικτο εννοείς μια αυθόρμητη αντίδραση, ένα «οκ, πάμε να το κάνουμε!», ίσως εύκολα πέσεις στην παγίδα του. 

Για να πάρεις μια σοβαρή απόφαση στη ζωή σου οφείλεις πάντα να καθαρίσεις το μυαλό σου και να κάνεις ένα βήμα πίσω. Να σκεφτείς ψύχραιμα, να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και ίσως καταλήξεις σε ό,τι αρχικά σου είχε πει η καρδιά σου. Ίσως όμως και όχι. 

Μια φιλική συμβουλή: Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει «Αποφάσισε τώρα» το πιο σοφό που έχεις να κάνεις είναι να πεις «Δώσε μου λίγο χρόνο».

Ακόμα κι αν αυτό είναι «καμηλό ή λεοπάρ πανωφόρι;». Πόσω μάλλον εάν μιλάμε για μια απόφαση ζωής όπως ένα «Yes, I do» ή ένα «Ναι, τη θέλω τη δουλειά!».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!