4 ψύχραιμες αλήθειες για τον θυμό - AllYou.gr

Search

4 ψύχραιμες αλήθειες για τον θυμό

Θυμώνεις με τον εαυτό σου όταν θυμώνει;

> ΕΓΩ ::
23 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πολύς θυμός έπεσε, έτσι; Τα πήρες που είχε τόση κίνηση πάλι το πρωί, τσαντίστηκες που στην είπε ο εργοδότης σου (γιατί φυσικά πάλι άργησες), βγήκες από τα ρούχα σου που ο άντρας σου ξέχασε να ψωνίσει από το σούπερ και στην τελική τα πήρες πολύ άσχημα με τον ίδιο σου τον εαυτό γιατί δεν κατάφερες να συγκρατηθείς σε καμία από τις παραπάνω περιστάσεις. 

Και δεν ήταν καν Δευτέρα. Μήπως να το δεις λίγο πιο χαλαρά;

1. Καταρχάς, ο θυμός μια χαρά συναίσθημα είναι, που σχετίζεται με την αποφασιστικότητα και τη βούληση. Τι πιο λογικό να θυμώνεις όταν κάτι πάει στραβά ή σε ωθεί στα άκρα;

2. Το θέμα είναι ότι ο θυμός είναι βαθύτερος και επιδέχεται ερμηνείας καθώς έχει την ικανότητα να ξυπνά πράγματα που σε ενοχλούν. 

3. Για αυτό ακριβώς τον λόγο πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να θυμώνουν ή έχουν μάθει να το καταπιέζουν καλά. Να καταπίνουν τον θυμό τους. Γιατί μπορεί στο παρελθόν να πληγώθηκαν ή κάποιος να τους κριτίκαρε σοβαρά εξαιτίας ενός ξεσπάσματος. Γιατί νομίζουν ότι ο θυμός δείχνει έναν άνθρωπο αδύναμο, μη αποδεκτό. 

4. Από την άλλη, έχουμε και εκείνους που ανάβουν με το παραμικρό. Πολλές φορές χωρίς καν να υπάρχει αιτία. Αποτέλεσμα; Δεν τους κάνει κανείς παρέα, όλοι απομακρύνονται από αυτό το ηφαίστειο με τις συνεχείς εκρήξεις. 

Δεν χρειάζεται να φτάσεις ούτε στο ένα ούτε στο άλλο άκρο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που πραγματικά σε θυμώνει. Να το ξετυλίξεις, να το αντικρύσεις και τελικά να το παλέψεις.   
  


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!