Skip to main content

SINGLES

4 ψύχραιμες αλήθειες για τον θυμό

Θυμώνεις με τον εαυτό σου όταν θυμώνει;



Πολύς θυμός έπεσε, έτσι; Τα πήρες που είχε τόση κίνηση πάλι το πρωί, τσαντίστηκες που στην είπε ο εργοδότης σου (γιατί φυσικά πάλι άργησες), βγήκες από τα ρούχα σου που ο άντρας σου ξέχασε να ψωνίσει από το σούπερ και στην τελική τα πήρες πολύ άσχημα με τον ίδιο σου τον εαυτό γιατί δεν κατάφερες να συγκρατηθείς σε καμία από τις παραπάνω περιστάσεις. 

Και δεν ήταν καν Δευτέρα. Μήπως να το δεις λίγο πιο χαλαρά;

1. Καταρχάς, ο θυμός μια χαρά συναίσθημα είναι, που σχετίζεται με την αποφασιστικότητα και τη βούληση. Τι πιο λογικό να θυμώνεις όταν κάτι πάει στραβά ή σε ωθεί στα άκρα;

2. Το θέμα είναι ότι ο θυμός είναι βαθύτερος και επιδέχεται ερμηνείας καθώς έχει την ικανότητα να ξυπνά πράγματα που σε ενοχλούν. 

3. Για αυτό ακριβώς τον λόγο πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να θυμώνουν ή έχουν μάθει να το καταπιέζουν καλά. Να καταπίνουν τον θυμό τους. Γιατί μπορεί στο παρελθόν να πληγώθηκαν ή κάποιος να τους κριτίκαρε σοβαρά εξαιτίας ενός ξεσπάσματος. Γιατί νομίζουν ότι ο θυμός δείχνει έναν άνθρωπο αδύναμο, μη αποδεκτό. 

4. Από την άλλη, έχουμε και εκείνους που ανάβουν με το παραμικρό. Πολλές φορές χωρίς καν να υπάρχει αιτία. Αποτέλεσμα; Δεν τους κάνει κανείς παρέα, όλοι απομακρύνονται από αυτό το ηφαίστειο με τις συνεχείς εκρήξεις. 

Δεν χρειάζεται να φτάσεις ούτε στο ένα ούτε στο άλλο άκρο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που πραγματικά σε θυμώνει. Να το ξετυλίξεις, να το αντικρύσεις και τελικά να το παλέψεις.   
  


 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός