Skip to main content

SINGLES

11 πράγματα που ένας πενηντάρης θα έκανε διαφορετικά αν ξαναγινόταν 25 χρονών

Εσύ τι θα άλλαζες στη ζωή σου αν είχες την ευκαιρία;


Γεωργία Κοντού

Η Huffington Post έκανε μια δημοσκόπηση στη σελίδα της στο facebook, ρωτώντας τους αναγνώστες της τι θα είχαν αλλάξει αν μπορούσαν να επιστρέψουν στα 25 χρόνια τους. Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες απαντήσεις. Κράτα σημειώσεις!

1. Θα τα έλεγαν πιο συχνά έξω από τα δόντια: Μόνο εσύ μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, γι' αυτό μη φοβηθείς να μιλήσεις ανοιχτά όποτε σού δίνεται η ευκαιρία, γιατί κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...

2. Θα ήξεραν πότε να φύγουν. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσεις, τόσο λιγότερο χρόνο θα χάσεις από τη ζωή σου. Είτε μιλάμε για μια αδιέξοδη σχέση, είτε για μια καριέρα που δεν σου ταιριάζει.

3. Θα έβαζαν στην άκρη περισσότερα χρήματα. Μια κουβέντα είναι, με τα επίπεδα ενός ελληνικού μισθού, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι από ανώδυνες αλλαγές στην καθημερινότητά σου -π.χ. αν πεις "όχι" σε μια παρορμητική αγορά που αργότερα μπορεί να μετανιώσεις ή αν μετακινείσαι συχνότερα με μετρό παρά με ταξί- μπορείς να συγκεντρώσεις ένα μικρό μεν, σωτήριο δε κομπόδεμα.

4. Θα σκέφτονταν καλά τι θα σπουδάσουν. Ή τουλάχιστον θα το ξανασκέφτονταν προτού παρατήσουν τη σχολή τους.

5. Θα ταξίδευαν περισσότερο. Προτού εγκλωβιστείς από υποχρεώσεις όπως η δουλειά, ένα δάνειο ή τα παιδιά, αξίζει να αφιερώσεις έστω ένα καλοκαίρι σε ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλιστα, εμπειρίες όπως ο γύρος της Ευρώπης με InterRail είναι αρκετά οικονομικές για να μην ξεπαραδιαστείς.

6. Θα φορτώνονταν με λιγότερα χρέη. Σκέψου το καλά προτού δεσμευτείς με ένα δάνειο 25 χρόνων ή ακόμη και προτού χρεώσεις την πιστωτική σου με ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν έχεις ανάγκη. Η χαρά της αγοράς διαρκεί λίγο, το άγχος του χρέους θα σε ακολουθεί για πολύ καιρό!

7. Θα φορούσαν συχνότερα αντιηλιακό. Οι δερματολόγοι το λένε και το ξαναλένε: ο ήλιος προκαλεί ρυτίδες.

8. Θα το σκέφτονταν προσεκτικά προτού παντρευτούν. Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για το γάμο, αλλά η επιλογή συζύγου είναι μια απόφαση ζωής. 

9. Θα μείωναν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους. Ή όπως σχολίασε μια αναγνώστρια: "Δεν θα δούλευα 80 ώρες την εβδομάδα για να πετύχω. Θα αναζητούσα και άλλα πράγματα στη ζωή μου για να με ορίσουν ως προσωπικότητα πέρα από την καριέρα".

10. Θα έδιναν έμφαση στις σπουδές τους. Για διάφορους λόγους: για να διεκδικήσουν το επάγγελμα των ονείρων τους, να γνωρίσουν κόσμο ή να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη ζωή λίγο διαφορετικά.

11. Θα πρόσεχαν την υγεία τους. Μπορεί το τσιγάρο, το αλκοόλ και το junk food να μην έχουν φαινομενικά καμία επίπτωση στα 25, μέχρι τα 30 όμως θα διαπιστώσεις ότι επηρεάζουν όχι μόνο την υγεία αλλά και τη σιλουέτα σου. Άλλωστε αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε