6 κίνδυνοι που μπορεί να κρύβει μια selfie - AllYou.gr

Search

6 κίνδυνοι που μπορεί να κρύβει μια selfie

(Ή περισσότερες από μία selfies...)

> ΕΓΩ ::
24 Νοεμβρίου 2014

1. Να χάσεις εντελώς την ιδιωτική ζωή σου. Το ήξερες ότι νέες τεχνολογίες (π.χ. το DeepFace Project) επιτρέπουν πλέον στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα να επεξεργαστούν εκατομμύρια πορτρέτα καθημερινά και να τα εκμεταλλευτούν για εμπορικούς και άλλους σκοπούς; Υπάρχουν μάλιστα φόβοι ότι το λεγόμενο "αποτύπωμα του προσώπου" μας (όπως το δαχτυλικό αποτύπωμα) ίσως στο κοντινό μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραβίαση του smartphone μας ή ακόμη και της πιστωτικής μας. Υπάρχει βέβαια και ένας πιο χειροπιαστός κίνδυνος: Να γκουγκλάρει κάποιος το όνομά σου και να σε εντοπίσει σε δεκάδες πόζες, κάποιες από τις οποίες δεν θεωρείς πλέον τόσο κολακευτικές (επειδή π.χ. σε παρουσιάζουν μεθυσμένη ή με ένα κούρεμα που εκ των υστέρων διαπίστωσες ότι δεν σου πήγαινε καθόλου).

2. Να σου γίνουν μανία. Αρκετά προβλήματα έχεις, τώρα πρέπει να ανησυχείς για το αν θα βγάλεις καλύτερη selfie από την αντίζηλό σου; Υπάρχουν μάλιστα και ακραία παραδείγματα του πού μπορεί να μας οδηγήσει η ανασφάλεια για την εικόνα μας: ένας 19χρονος Βρετανός, ο Danny Bowman, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας γιατί μετά από 10 συνεχόμενες ώρες δεν είχε καταφέρει να βγάλει μια ικανοποιητική selfie. 

3. Να σε κάνουν αντιπαθητική. Το είχες υποψιαστεί ότι αν ποστάρεις υπερβολικά πολλές selfies, μπορεί να χάσεις κάποιο φίλο; Αυτό διαπίστωσε μια έρευνα ενός σκοτσέζικου πανεπιστημίου, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το "κόλλημα" με τις selfies επηρεάζει αρνητικά τις προσωπικές σχέσεις μας. Ίσως γιατί, απλά, οι άλλοι αρχίζουν να μας θεωρούν ψωνισμένες.

4. Να σε κρίνουν ανάλογα με την εξωτερική εμφάνισή σου και μόνο. Ακόμη κι αν είσαι προικισμένη με φυσική ομορφιά και δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα, σίγουρα θα ήθελες κάποιος να εκτιμήσει (και) την ευφυΐα, την ειλικρίνεια ή το χιούμορ σου, σωστά; Εκτός βέβαια αν είναι αστείες selfies, οπότε το ξανασυζητάμε...

5. Να γίνεις (πιο) νάρκισσος. Ο ναρκισσισμός όχι μόνο μπορεί να μας κάνει αντιπαθητικές στους γύρω μας, αλλά και να μας οδηγήσει σε πολλές απογοητεύσεις, αφού αργά ή γρήγορα διαπιστώνουμε ότι το σύμπαν δεν περιστρέφεται γύρω μας... Και μπορεί όλες μας να κρύβουμε μια μικρή δόση ναρκισσισμού (βλέπε θεαματική επιτυχία των selfies), αλλά τα likes και τα comments σε μια φωτογραφία μας μπορεί να τον διογκώσουν υπερβολικά.

6. Να μη ζεις τη στιγμή. Όταν βρίσκεσαι στο καλύτερο πάρτι ή το ωραιότερο μέρος του κόσμου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες για να το θυμάσαι. Όμως αν περάσεις όλη την ώρα ποζάροντας, τελικά τι θα σου μείνει από την εμπειρία εκτός από μερικές selfies;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!