Να γιατί δεν έχεις κέφι για δουλειά - AllYou.gr

Search

Να γιατί δεν έχεις κέφι για δουλειά

Περιμένοντας την Παρασκευή

> ΕΓΩ ::
11 Δεκεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

 Λες να φταίει που είναι Δευτέρα σήμερα που γράφω αυτό το θέμα; Ας το ρίξουμε στη Δευτέρα και αυτό. 

Βαρυγκομάς κι εσύ κάθε πρωί που σηκώνεσαι να πας για δουλειά; Σκέφτεσαι ένα σωρό γελοίες δικαιολογίες και τελικά ντύνεσαι και πας; Περιμένεις πώς και τι να έρθει η στιγμή που θα ξεκινήσει η άδειά σου;

Τι σου συμβαίνει; Τι μας συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή και δεν έχουμε καμιά διάθεση να δουλέψουμε; 

- Νομίζω ότι είμαστε κι εμείς σαν τους μαθητές. Που τους τρώει το στρες. Φυσικά και δεν ξέρουν τι τους περιμένει μετά. Κρίσεις πανικού και λίγα λέω. Και έτσι, μια ανάσα πριν τις γιορτές νιώθουμε ότι το έχουμε τερματίσει. Γιατί προφανώς το έχουμε τερματίσει. 

- Έχουμε υπερβολικά πολλή δουλειά. Είτε εργάζεσαι σε κατάστημα ρούχων είτε είσαι στέλεχος σε πολυεθνική, αυτή η περίοδος είναι φουλ στις υποχρεώσεις. Και σου πέφτει βαρύ. Λογικό.

- Είσαι σε μια δουλειά που δεν σε χαροποιεί. Ή τουλάχιστον δεν είναι αρκούντως ανεκτή. Τη βαριέσαι, τσακώνεσαι, χαλιέσαι. Χαραμίζεις τη ζωή σου ενώ μπορείς άνετα να βολτάρεις στη γιορτινή Αθήνα. 

Φίλη μου, κουράγιο. Αν και εσύ σκέφτεσαι την Παρασκευή με το που ξημερώνει Δευτέρα, μάθε ότι είσαι μία από τους πολλούς. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς τι πραγματικά σε χαλάει. Να το εντοπίσεις και εάν μπορείς να το διορθώσεις. Εάν όμως σου αρέσει η δουλειά σου, λίγη υπομονή. Τα Χριστούγεννα έρχονται, αδέρφια.    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!