Skip to main content

SINGLES

4 tips για το καθημερινό στρες 

Μην του επιτρέπεις να γιγαντώνεται



Λίγο άγχος φυσιολογικό είναι να έχουμε. Τουλάχιστον οι σχετικά νορμάλ άνθρωποι που αγωνιούμε για μικρά ή μεγαλύτερα θέματα σε καθημερινή βάση, που το 24ωρο δεν φτάνει να χωρέσει τις υποχρεώσεις μας και όλο μένουν εκκρεμότητες. Η ιστορία της ζωής μας.

Γιατί όμως ενώ όλοι ξέρουμε καλά ότι το άγχος είναι ο Νο 1 εχθρός της υγείας μας, σωματικής και ψυχικής, του επιτρέπουμε να ηγεμονεύει τις ζωές μας;

Εάν είσαι κι εσύ σε φάση «κάτι πρέπει να κάνω με το άγχος μου αλλά αγχώνομαι και μόνο που το σκέφτομαι», προσπάθησε να κάνεις τα εξής πολύ απλά:

1. Μέσα στις πολλαπλές υποχρεώσεις και την καθημερινή ρουτίνα, ένταξε μια δραστηριότητα που σε γεμίζει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Μπορεί να είναι μισή ώρα διάβασμα, περπάτημα στον ήλιο, λίγο γυμναστήριο ή μια μάσκα ομορφιάς.

2. Μην υποτιμάς το όφελος της άσκησης. Τώρα που ο καιρός φτιάχνει (μάλλον, δεν βάζουμε και το χέρι στη φωτιά), εκμεταλλεύσου το και βγες έξω να ασκηθείς. Εάν έχεις παιδιά, πάρτε μια μπάλα και παίξτε στο κοντινό πάρκο.

3. Καθόρισε μια μέρα στην οποία θα συναντάς τις φίλες σου. Πολυάσχολες καθώς θα είναι και αυτές, σίγουρα είναι κάτι που επίσης έχουν ανάγκη αλλά ποτέ δεν βρίσκουν χρόνο να το κανονίσουν. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι αληθινές φιλίες μας απαλλάσσουν από χίλια δυο ψυχολογικά δεινά. 

4. Άρχισε να φροντίζεις τον εαυτό σου που πάντα τον βάζεις τελευταίο. Γιατί η ρίζα να μένει άβαφτη; Γιατί να φοράς συνεχώς παλιά ρούχα; Γιατί να κουβαλάς τα κιλά που ποτέ σου δεν θα αποδεχτείς ότι σου ανήκουν; Μην απαντάς, ξέρεις γιατί. Άλλαξέ το. Προχωρώντας σταδιακά σε αλλαγές, τονώνεις την αυτοπεποίθησή σου και ισχυροποιείσαι απέναντι στο άγχος.    

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός