Να γιατί άλλα ξεκινάς και άλλα κάνεις - AllYou.gr

Search

Να γιατί άλλα ξεκινάς και άλλα κάνεις

Δέσμια μιας οθόνης, με διάσπαση προσοχής

> ΕΓΩ ::
13 Μαρτίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν είναι το τριήμερο που πέρασε και ακόμα αναπολείς τις ξέγνοιαστες στιγμές. Δεν είναι η άνοιξη που μπαινοβγαίνει από τα παράθυρά μας και παίζει με την ψυχολογία σου.

Γιατί τότε αδυνατείς να μπεις σε ένα πρόγραμμα και να κάνεις φόκους στις υποχρεώσεις σου;

Δεν είσαι η μόνη, αυτό είναι το βέβαιο. Ξέρεις όμως τι γίνεται; Είναι, βρε παιδί μου, αυτές οι οθόνες που έχουν αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας και κατ’ επέκταση και τον βαθμό της συγκέντρωσής μας, ακόμα και την ίδια μας τη μνήμη. 

Ας πούμε ότι είσαι γραφείο και ανοίγεις τον υπολογιστή για να ξεκινήσεις ένα project που πρέπει να παραδοθεί άμεσα. Το ξεκινάς. Μετά από λίγο ακούς μια ειδοποίηση από το Facebook, προσπαθείς να την αγνοήσεις, μετά σκέφτεσαι μήπως είναι κάτι σημαντικό, μπαίνεις. Δεν ήταν τίποτα αξιόλογο αλλά να που είδες μια είδηση και κλίκαρες να τη διαβάσεις. 

Επιστρέφεις στη δουλειά σου γιατί η ώρα περνάει και δεν θα προλάβεις. Έχεις χάσει φυσικά τον ειρμό σου. Ξανά από την αρχή. 

Σε παίρνει η μαμά σου τηλέφωνο να δει τι κάνεις (δουλεύω, ρε μάνα, τι να κάνω;) και εντελώς συνειρμικά θυμάσαι ότι δεν πλήρωσες τη δόση στην τράπεζα, οπότε μπαίνεις και το κάνεις online να τελειώνεις.

Επιστρέφεις στο project αλλά ήρθε η ώρα για μεσημεριανό, να μην κάνεις ένα διάλειμμα σαν άνθρωπος; Να μην τσεκάρεις και λίγο πόσα likes πήρες στη φωτό που ανέβασες το πρωί; Να μην απαντήσεις στην ομαδική συζήτηση που έχει ξεκινήσει η παρέα σου εδώ και μισή ώρα, και εσύ άφαντη; 

Και κάπως έτσι κυλάει το 8ωρο, και project φυσικά δεν παραδίδεις. Ούτε ένα πιάτο φακές εάν είσαι στο σπίτι, νοικοκυρά. 

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα χρονοδιάγραμμα. Μην απαρνείσαι τα σόσιαλ, απλά έλεγχε τον χρόνο που σπαταλάς σε αυτά. Προσπάθησε να ξεκινάς και να ολοκληρώνεις μια δουλειά, όποια κι αν είναι αυτή. Μην αφήνεις την τεχνολογία να αποσπά την προσοχή σου. 

Δεν είναι εύκολο αλλά θα το παλέψουμε.  
  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!