Skip to main content

SINGLES

Τα παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση μπορούν να κάνουν τα πάντα

Τι συμβουλή θα έδινε στους γονείς αυτών των παιδιών η Κατερίνα Γιαννακοπούλου;



To πρώτο -και πιο βασικό- βήμα προς τη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας. Θα πρέπει να πειστούμε όλοι μας ότι δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης ταχύτητας, ζωές σε προτεραιότητα και άλλες που χρειάζονται «φτιάξιμο», παρά μόνο άνθρωποι σαν εμάς.
Εδώ και δύο δεκαετίες, η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα των παιδιών με αναπηρία ή αυτισμό, «παλεύοντας» ταυτόχρονα να πείσει όλους τους υπόλοιπους ότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 

panadolaprilins.jpg

 

Το μεγάλωμα αυτών των παιδιών, ωστόσο, έχει πολλές δυσκολίες, δυσκολίες που καλούνται να επωμιστούν –ακόμη και σε καθημερινή βάση- οι γονείς τους.
Τι συμβουλή θα έδινε σε αυτούς τους ανθρώπους η Κατερίνα Γιαννακοπούλου; «Το πιο σημαντικό απ’ όλα για τους γονείς που έχουν ένα παιδί με αναπηρία είναι να τραβήξουν μία γραμμή εκεί που είναι η διάγνωση και να πούνε: “Ωραία, συμβαίνει. Τώρα τι κάνω;”. Και στο “τώρα τι κάνω”, μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα… Nα πιστεύουν στο παιδί τους και να μην πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μπορεί να κάνει τα πάντα!»

panadolaprilins2.jpg

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου είναι κι αυτή ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει τα πάντα. Όλα αυτά τα χρόνια δίνει όλη την αγάπη και την ενέργειά της σε αυτά τα παιδιά. Μια δουλειά δύσκολη και απαιτητική που μπορεί να γίνει συχνά επώδυνη και κουραστική. Όμως η ίδια δεν το βάζει κάτω ποτέ. Ακόμα και τις πολύ δύσκολες μέρες έχει μάθει να προσπερνά τον πόνο και να συνεχίζει. Όταν δεν τα καταφέρνει αναζητά απλώς μια δυνατή λύση.

https://www.youtube.com/watch?v=_kcL9gZ8DQs

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.