Skip to main content

SINGLES

Είσαι αριστερόχειρας; Τότε δεν πληρώνεσαι καλά!

Ή τουλάχιστον έχεις λιγότερες προοπτικές...


Γεωργία Κοντού

Το διαβάσαμε στο The Toc

Σ' έναν κόσμο όπου οι αριστερόχειρες αισθάνονται...μόνοι, ίσως να τους φανεί ακόμα πιο δυσάρεστο ότι αμείβονται λιγότερο καλά από τους συνάδελφους δεξιόχειρες.

Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι αριστερόχειρες έχουν διαφορετικές εγκεφαλικές δομές απ' ό,τι οι δεξιόχειρες, οι οποίες ενδέχεται να τους θέτουν οικονομικά σε μειονεκτικότερη θέση. Μάλιστα, ο καθηγητής Τζόσουα Γκούντμαν, διαπίστωσε ότι, οι αριστερόχειρες άνθρωποι κατά μέσο όρο κερδίζουν 10% λιγότερο από τους δεξιόχειρες.

Ερευνα 44 ετών

Στη μελέτη του, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Economic Perspectives, ο Γκούντμαν διαπίστωσε επίσης ότι οι αριστερόχειρες τείνουν να έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες στα μαθηματικά και τεστ και να μην ολοκληρώνουν το πανεπιστήμιο.

«Από τη μελέτη προέκυψε ότι η διαφορετική δομή του εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που οι άνθρωποι επεξεργάζονται τη γλώσσα κι αυτό φαίνεται να έχει επίδραση στα μαθηματικά, την ανάγνωση αλλά και τα μελλοντικά κέρδη στη ζωή τους» δήλωσε στο Fox News ο Γκούντμαν.

Ο Γκούντμαν ανέλυσε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από Αμερικανούς και Βρετανούς ερευνητές, σε έρευνα που διήρκεσε από το 1970 μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στα άλλα εξετάστηκαν μεταβλητές όπως το βάρος γέννησης, οι γνωστικές δεξιότητες και οι ετήσιες αποδοχές.

Γονίδιο ή συνήθεια; 

Βρήκε ότι, το να είσαι αριστερόχειρας προσδιορίζεται τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, ένα παιδί με δύο αριστερόχειρες γονείς είναι πιο πιθανό να κληρονομήσει το χαρακτηριστικό, όπως και ένα παιδί που είχε κακή υγεία ως μωρό ή η μητέρα του ήταν αγχωμένη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης πιθανό να γίνει αριστερόχειρας.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής