Μας κάνει καλό ή κακό να ονειροπολούμε; - AllYou.gr

Search

Μας κάνει καλό ή κακό να ονειροπολούμε;

Διάβασε τι λέει η επιστήμη.

> ΕΓΩ ::
01 Ιανουαρίου 2015

Οι αφηρημένοι άνθρωποι, κοινώς αυτοί που είναι "στον κόσμο τους", θεωρούνται πιο δημιουργικοί. Από την άλλη, η σύγχρονη ψυχολογία μάς συμβουλεύει να ζούμε στο παρόν για να είμαστε ευτυχισμένοι. Τελικά, τι είναι καλύτερο να κάνουμε;

Σύμφωνα με έρευνες, όλοι μας περνάμε πάνω από 8 λεπτά την ημέρα ονειροπολώντας. Κάποιοι από εμάς, μάλιστα, αφιερώνουμε στην ονειροπόληση το 30-40% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι. Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Simon M. Laham, Phd, συγγραφέα του βιβλίου "The science of sin: The psychology of the Seven Deadlies (and why they are so good for you)", η ονειροπόληση είναι μια στρατηγική που επιστρατεύουμε, έστω και μη συνειδητά, για να λύσουμε διάφορα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. "Στην πραγματικότητα, οι ονειροπόλοι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί και καλύτεροι στην επίλυση προβλημάτων", πιστεύει ο συγγραφέας.

Από την άλλη, ο Daniel Gilber στο βιβλίο του "Stumbling on happiness", διαφωνεί: "Ο άνθρωπος περνάει σχεδόν το μισό χρόνο του με το μυαλό του να ταξιδεύει σε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή, κι αυτή η περιπλάνηση του νου συνήθως τον κάνει δυστυχισμένο".

Ανακάλυψε τη χρυσή τομή

Το ιδανικό, μάλλον, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι όπου το απαιτούν οι περιστάσεις, ταυτόχρονα όμως να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας "τελετουργικά" που επιτρέπουν στο μυαλό μας να ονειροπολεί για λίγα, τουλάχιστον, λεπτά την ημέρα και να αποφορτίζεται, όπως είναι ο πρωινός καφές, η χαλάρωση στο κρεβάτι πριν από τον ύπνο, το περπάτημα, ακόμη και "αυτόματες" εργασίες στο σπίτι όπως το πλύσιμο των πιάτων. Έτσι ίσως καταφέρουμε να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ονειροπόληση.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου τα θέλει όλα "δικά του"

Το παιδί σου δε θέλει να μοιράζεται; Να πως πρέπει να συμπεριφερθείς.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό είναι το απόλυτο χρώμα για το 2017

Η εταιρεία χρωμάτων Benjamin Moore έκανε έρευνα και κατέληξε στο χρώμα που πρέπει να τολμήσεις!
ΠΑΙΔΙ

To νεογέννητο χαμόγελο που έγινε viral

Αυτό το μωρό έκανε την καλύτερη αρχή στη ζωή του και το ίντερνετ το λάτρεψε.
ΥΓΕΙΑ

7 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο

Πρακτικές που θα μαλακώσουν τον πόνο και θα σε βοηθήσουν να καταπίνεις καλύτερα.
STREET STYLE

Seoul Fashion Week: Οι καλύτερες street style εμφανίσεις

Τι φοράνε οι Κορεάτισσες όταν βγαίνουν στους δρόμους;
BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.