Μας κάνει καλό ή κακό να ονειροπολούμε; - AllYou.gr

Search

Μας κάνει καλό ή κακό να ονειροπολούμε;

Διάβασε τι λέει η επιστήμη.

> ΕΓΩ ::
01 Ιανουαρίου 2015

Οι αφηρημένοι άνθρωποι, κοινώς αυτοί που είναι "στον κόσμο τους", θεωρούνται πιο δημιουργικοί. Από την άλλη, η σύγχρονη ψυχολογία μάς συμβουλεύει να ζούμε στο παρόν για να είμαστε ευτυχισμένοι. Τελικά, τι είναι καλύτερο να κάνουμε;

Σύμφωνα με έρευνες, όλοι μας περνάμε πάνω από 8 λεπτά την ημέρα ονειροπολώντας. Κάποιοι από εμάς, μάλιστα, αφιερώνουμε στην ονειροπόληση το 30-40% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι. Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Simon M. Laham, Phd, συγγραφέα του βιβλίου "The science of sin: The psychology of the Seven Deadlies (and why they are so good for you)", η ονειροπόληση είναι μια στρατηγική που επιστρατεύουμε, έστω και μη συνειδητά, για να λύσουμε διάφορα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. "Στην πραγματικότητα, οι ονειροπόλοι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί και καλύτεροι στην επίλυση προβλημάτων", πιστεύει ο συγγραφέας.

Από την άλλη, ο Daniel Gilber στο βιβλίο του "Stumbling on happiness", διαφωνεί: "Ο άνθρωπος περνάει σχεδόν το μισό χρόνο του με το μυαλό του να ταξιδεύει σε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή, κι αυτή η περιπλάνηση του νου συνήθως τον κάνει δυστυχισμένο".

Ανακάλυψε τη χρυσή τομή

Το ιδανικό, μάλλον, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι όπου το απαιτούν οι περιστάσεις, ταυτόχρονα όμως να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας "τελετουργικά" που επιτρέπουν στο μυαλό μας να ονειροπολεί για λίγα, τουλάχιστον, λεπτά την ημέρα και να αποφορτίζεται, όπως είναι ο πρωινός καφές, η χαλάρωση στο κρεβάτι πριν από τον ύπνο, το περπάτημα, ακόμη και "αυτόματες" εργασίες στο σπίτι όπως το πλύσιμο των πιάτων. Έτσι ίσως καταφέρουμε να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ονειροπόληση.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.