Skip to main content

SINGLES

Top 10: Οι δέκα ταινίες του 2014 που -αν δεν έχεις δει- πρέπει να αναζητήσεις οπωσδήποτε!

Το καλύτερο σινεμά που είδαμε φέτος...



1. Μεγαλώνοντας (Boyhood) – Richard Linklater  

image2resize.jpg

Πόσα χρόνια χωράνε μέσα σε 2 ώρες και 45 λεπτά; H πορεία ενός αγοριού από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο, η σχέση του με τους (χωρισμένους) γονείς του, την αδελφή του, τους φίλους του και τα κορίτσια αποδίδεται με αριστουργηματικό τρόπο σε αυτή την ταινία που χρειάστηκε 12 ολόκληρα χρόνια για να γυριστεί.

2. Δύο Μέρες, Μια Νύχτα (Two Days, One Night) – Luc και Jean Pierre Dardenne   

two-days-one-night.png

Επενδύοντας πάνω σε μια υπέροχη Marion Cotillard οι αδελφοί Νταρντέν κάνουν την καλύτερη ίσως ταινία της καριέρας τους, ένα κοινωνικό έργο για το δύσκολο πρόσωπο του καπιταλισμού που, όμως, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για το ποια είναι τελικά η ουσία της ζωής. 

3. Nεμπράσκα (Nebraska) – Alexander Payne

nebraska.jpg

Στην ταινία με την – κατά πάσα πιθανότητα – καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς κάνουμε ένα γλυκόπικρο ταξίδι στα  μεγάλα όνειρα της αμερικανικής επαρχίας και βλέπουμε τον λόγο που ο Βruce Dern κέρδισε το βραβείο  αντρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Καννών.

4.To Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε (Girl Gone) – David Fincher

df-04280-04333-comp-gallery-image.jpg

Σασπένς, σασπένς, σασπένς από τον ειδικό του είδους , David Fincher. Θα σου κόψει την ανάσα και θα κάνει τις παλάμες σου να ιδρώσουν από αγωνία ακόμα κι αν δεν αγαπάς τις περιπέτειες.

5. Ιnterstellar (Ιnterstellar) – Christopher Nolan  

interstellar-2_x4pe.jpg

Επηρεασμένος από το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Kubrick, ο Nοlan φτιάχνει μια καθηλωτική ταινία επιστημονικής φαντασίας για να την λατρέψουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του είδους.

6. Ida (Ida) – Pawel Pawlikowski  

Ida004.jpg

Το φαβορί στην κατηγορία Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στα φετινά Όσκαρ έρχεται από την Πολωνία. Ένα καταπληκτικό ασπρόμαυρο δράμα με ηρωίδα μια κοπέλα που πριν γίνει καλόγρια κάνει με την τελευταία εν ζωή συγγενή της ένα σημαντικό ταξίδι στο παρελθόν.

7. O Εγωιστής Γίγαντας (The Selfish Giant) Clio Bernard

the-selfish-giant-photo-agatha-a-nitecka-000093170028large4.jpg

Σκληρό, εργατικό δράμα με ήρωες δύο φτωχά παιδιά κάπου στη βόρεια Αγγλία, τα οποία δουλεύουν για έναν ρακοσυλλέκτη. Ένα υπέροχο φιλμ από την Clio Bernard.

8. Saint Laurent (Saint Laurent)  - Bertrand Bonello

yves-saint-laurent06.jpg

Η ιστορία του σπουδαίου Yves Saint Laurent από το ξεκίνημα της καριέρας του δίπλα στον Christian Dior μέχρι την δημιουργία του δικού του οίκου μόδας, τον μεγάλο έρωτα, την απόλυτη καταξίωση, τον εθισμό στα ναρκωτικά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Φοβερά κουστούμια, εκπληκτικά σκηνικά και μαγευτικές λήψεις της γαλλικής πρωτεύουσας. 

9. Oι Αισθηματίες – Nίκος Τριανταφυλλίδη  

f1.jpg

Έντονο, συγκινητικό, πανέμορφο. Οι Αισθηματίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη πατάνε πάνω στην κινηματογραφική αισθητική του Νίκου Νικολαϊδή και μάς λένε μια ιστορία για τον συναισθητικά φορτισμένο κόσμο του κοινωνικού περιθωρίου. Ακόμα κι αν δεν είναι η καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς είναι αυτή με ομορφότερη μουσική και αυτή που θα σε κάνει στα σίγουρα να δακρύσεις. 

10. Κάτω Από Το Δέρμα (Under The Skin) – Jonathan Glazer

m5o7p2rfktukway18txk.jpg

Μία παράξενη, δυστοπική, φουτουριστική πραγματικότητα που ορισμένους τους κέρδισε από την πρώτη στιγμή, ενώ κάποιους άλλους τους έκανε να φύγουν στα μισά από το σινεμά. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να την δεις αν μη τι άλλο για την καταπληκτική ερμηνεία της Scarlett Johansson.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30