Skip to main content

SINGLES

Top 10: Οι δέκα δίσκοι με τους οποίους χορέψαμε, τραγουδήσαμε, αγαπήσαμε το 2014!

Τους έχεις ακούσει;



 1. St. Vincent – St. Vincent  

St-Vincent-album-cover.jpg

Στον -ίσως- πιο γήινο και ποπ δίσκο της μέχρι σήμερα η St. Vincent βγάζει από το ταλαντούχο σακουλάκι  της 11 τραγούδια έρωτα και καθημερινής ζωής που δεν θα χορταίνεις να ακούς. Εμείς εδώ στο allyou.gr λατρεύουμε τα “I Prefer Your Love”, “Phychopath” και “Severed Crossed Fingers”. To άλμπουμ που βρήκε τον δρόμο για τις πρώτες θέσεις στις λίστες του 2014 όλων των ξένων μουσικών εντύπων είναι αυτό που  αγαπήσαμε περισσότερο την χρονιά που φεύγει...

2. Sharon Van Etten – Are We There

jag255cvrsml.jpg

Τι συμβαίνει όταν ένας μεγάλος έρωτας τελειώνει; Αυτό μοιάζει να προσπαθεί να απαντήσει και η Αμερικανίδα Sharon Van Etten στην τέταρτη δισκογραφική της δουλειά. Μην μπερδευτείς όμως. Το Are We There δεν είναι ένας δίσκος χωρισμού. Είναι μία προσπάθεια συμφιλίωσης με τη νέα πραγματικότητα και αποδοχής μιας καινούργιας ζωής. Είμαστε σίγουρες ότι θα σε συγκινήσει κι εσένα τόσο όσο συγκίνησε κι εμάς 

3. Vijay Iyer – Mutations

Vijay-Iyer-Mutations1.jpg

Ο σπουδαίος Αμερικανός πιανίστας Vijay Iyer δεν χρειαζόταν να κυκλοφορήσει έναν υπέροχο δίσκο σαν το Mutations για να  μας αποδείξει πως είναι ένας από τους πιο ιδιοφυείς μουσικούς της γενιάς του. Απλώς με το άλμπουμ αυτό συνεχίζει να ξετυλίγει μια συναρπαστική καριέρα, η οποία έχει ακόμα να δώσει πολλά. Ακόμα κι αν δεν βάζεις συχνά στο σπίτι σου δίσκους jazz ή κλασσικής μουσικής αυτή είναι μια δουλειά που αξίζει να ψάξεις. 

4. Beyonce – Beyonce

beyonce_album_cover.jpg

Η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη βασίλισσα Bee που έχουμε  ακούσει μέχρι σήμερα. Η θεά Beyonce τολμάει να ξεφύγει απ' όσα μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα και είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή πλεύσης της από τον κόσμο του διαρκούς airplay και των αστραφτερών singles σε αυτόν του στιβαρού δίσκου, τόσο ως στόχευση όσο και ως επιθυμία της ίδιας απέναντι σε μια μουσική βιομηχανία που δείχνει να απεχθάνεται όσες προκλήσεις φέρνουν μαζί τους ανάλογα...πειράματα.

5. Future Islands – Singles  

Future-Islands-Singles.jpg

Στην συναυλία που έδωσαν πριν από λίγους μήνες στην Αθήνα έγινε πραγματικός χαμός. Ο ίδιος χαμός γίνεται και στο τέταρτο άλμπουμ τους, μια αλλόκοτη και διαφορετική δισκογραφική δουλειά στην οποία αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία.

6. Wild Beasts – Present Tense

1e766e86.jpg

Στίχοι για να ταυτιστείς μαζί τους, μελωδίες για να τις μουρμουρίζεις το πρωί καθώς φτιάχνεις καφέ και ετοιμάζεσαι για το γραφείο ή για το πανεπιστήμιο. Φέτος βγήκαν αρκετοί δίσκοι με τους οποίους χορέψαμε, τραγουδήσαμε και αγαπήσαμε. Λίγοι όμως σαν το Present Tense, ένα άλμπουμ που θα είναι εκεί για να σε παρηγορήσει όταν κανείς άλλος δεν θα μπορεί. 

7. Sun Kill Moon – Benji

Sun-Kil-Moon-Benji-608x540.jpg

Είχαν καιρό να βγάλουν οι Sun Kill Moon έναν δίσκο σαν κι αυτόν, μια δουλειά που να κλείνει μέσα της τέτοιες κιθάρες, τέτοιον ενθουσιασμό και τόσο πόνο την ίδια ακριβώς στιγμή.

8. Caribu – Our Love  

caribou-our-love.jpg

Ο δίσκος χάρη στον οποίο θα δεις την ηλεκτρονική μουσική αλλιώς. Ο Καναδός Caribu έφτιαξε έναν δίσκο που δεν χωράει σε πολυσύχναστα clubs και μεγάλα πάρτι αλλά που είναι προσωπικός και σπαραξικάρδιος. Και που θα σε κάνει να χορέψεις μεθυσμένη με την κολλητή σου ένα βράδυ χωρισμού πάνω στο παρκέ του σαλονιού ξανά και ξανά και ξανά. Και όταν τελειώσει να το βάλεις από την αρχή. Όταν περάσει η νύχτα θα νιώθεις καλύτερα. 

9. Leonard Cohen – Popular Problems 

leonard-cohen-popular-problems.jpg

Ο καλλιτέχνης που αδυνατεί να βγάλει κακό δίσκο εδώ και 47 χρόνια το έκανε και φέτος το...θαύμα του. Στα 80 του (ναι καλά άκουσες, 80) ο Leonard Cohen ακούγεται πιο φρέσκος και πιο ουσιαστικός από ποτέ. 9 τόσο απλά μα και τόσο μεγαλειώδη τραγούδια που κέρδισαν όσο λίγα την καρδιά μας. 

10. Damon Albarn – Everyday Robots

Damon_Albarn_-_Everyday_Robots.jpg

Ξέχνα τον frontman των Blur, ξέχνα τον άνθρωπο που ούρλιαζε με τους Gorillaz και όργωνε την σκηνή. Ένας άλλος, υπέροχος, ποπ Damon Albarn σε περιμένει με τον Everyday Robots για να σε κερδίσει. Στον πρώτο προσωπικό του δίσκο ο σπουδαίος Βρετανός μουσικός αποδεικνύει ότι δεν φοβάται να εξελίσσεται και να μεταλλάσσεται και μας υπενθυμίζει τον λόγο που τον θαυμάζουμε τόσο πολύ.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός