Skip to main content

SINGLES

Λες πως είσαι έτοιμη για μια καινούρια σχέση, αλλά ακόμα διστάζεις; Ανακάλυψε το γιατί

Single life.



Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί διστάζεις να προχωρήσεις σε μια καινούρια γνωριμία ή σχέση; Τα όρια που βάζεις, τα εμπόδια θα έλεγα καλύτερα, είναι το αποτέλεσμα ενός και μόνο συναισθήματος: του φόβου.

Ο φόβος (στην περίπτωση των σχέσεων) είναι εκείνη η κατάσταση, που προκαλείται ίσως από ανασφάλεια και έχει ένα και μόνο σκοπό: να σε κρατήσει προστατευμένη και ασφαλή από συναισθηματικές "απειλές", όπως η απογοήτευση. 

Στην προσπάθεια σου, λοιπόν, να μη γίνεις το επόμενο θύμα, αφήνεις το «φόβο της οικειότητας» να σε περιορίσει και να σχηματίσει ένα φράγμα ανάμεσα σε εσένα και τον έρωτα. 

Το αποτέλεσμα; Μια εργένικη ζωή, που σε κάνει περισσότερο εσωστρεφή και διστακτική και οφείλεται στους δυο παρακάτω μεγαλύτερους φόβους μιας γυναίκας, που σχετίζονται με τις ερωτικές σχέσεις: 

1. Εγκατάλειψη: Μια τρυφερή, ερωτική σχέση συνεπάγεται ανάληψη ρίσκων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ευπάθεια λόγω της οικειότητας με το άλλο πρόσωπο. Τη στιγμή, όμως, που δεσμεύεσαι με κάποιον και μοιράζεσαι την αγάπη, ανοίγεις στον εαυτό σου την πόρτα προς τη μοναξιά (ρίσκο). Η απειλή είναι σαφής: ο φόβος μην πληγωθείς συναισθηματικά, ειδικά εάν βρίσκεσαι σε αναζήτηση μακροχρόνιας σχέσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτή τελικά δεν πετύχει.

2. Περιορισμός: Όσο μπορεί να θες μια αληθινή σχέση αγάπης με διάρκεια, τόσο φοβάσαι μήπως αυτή σου στερήσει την ελευθερία σου. Η εργένικη ζωή αντιθέτως σου προσφέρει απόλυτη ελευθερία χρόνου και επιλογών, καθώς και προτεραιοτήτων. Η προοπτική μιας στενής σχέσης παρουσιάζει ένα άλλο είδος φόβου: η δυνητική απώλεια της ατομικότητας, αυτονομίας και του προσωπικού χώρου. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.