8 γρήγοροι (και εφικτοί) τρόποι να μαζέψεις χρήματα - AllYou.gr

Search

8 γρήγοροι (και εφικτοί) τρόποι να μαζέψεις χρήματα

Oικονομία, αγάπη μου...

> ΕΓΩ ::
01 Φεβρουαρίου 2015

Η αλήθεια είναι πως όταν παίρνεις ελάχιστα χρήματα δεν είναι καθόλου εύκολο να βάλεις κάτι στην άκρη. Γιατί τι να φροντίσεις πρώτα, τους αμέτρητους λογαριασμούς ή την αποταμίευση; Κι όμως, αν έχεις πραγματικό στόχο να μαζέψεις λεφτά για κάτι που το θεωρείς πολύ σημαντικό, όπως για παράδειγμα οι καλοκαιρινές σου διακοπές ή μια μεγάλη αγορά που ονειρεύεσαι καιρό, υπάρχουν τρόποι για να τα καταφέρεις. Και μάλιστα είναι πιο απλοί απ' όσο φαντάζεσαι.

1. Τέρμα το κάπνισμα. Κόψε το κάπνισμα ή περιόρισε το. Θα κάνει καλό και στην υγεία και στην τσέπη σου. Εναλλακτικά, άρχισε να καπνίζεις καπνό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο.

2. Φαγητό από το σπίτι. Μαγείρεψε από την προηγούμενη για να πάρεις μαζί κάτι σπιτικό στη δουλειά. Με το ταπεράκι, θα αποφύγεις τα έξοδα από το delivery και θα δεις αλλαγή και στη ζυγαριά σου!

3. Καφεδάκι σε θερμός. Αγόρασε ένα θερμός και μετέφερε κάθε μέρα μαζί τον καφέ σου. Έτσι θα εξοικονομήσεις όλα τα χρήματα που δίνεις για καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι. Προσπάθησε να έχεις στο πορτοφόλι σου χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να αγοράσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι. Τα «ψιλά» τα χαλάμε πιο εύκολα από τα «χοντρά».

5. Ναι στην έρευνα αγοράς. Πριν από κάθε μεγάλη αγορά, κάνε έρευνα ώστε να συγκρίνεις τιμές και ποιότητα. Το ίντερνετ είναι ο καλύτερος σου φίλος σε αυτή τη διαδικασία.

6. Το έχεις πραγματικά ανάγκη; Κάθε φορά, πριν αγοράσεις κάτι κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου: «Το έχω πραγματικά ανάγκη»; Θα δεις ότι στο τέλος θα καταλήξεις να αγοράζεις πολύ λιγότερα περιττά πράγματα.

7. Ξέχνα την πιστωτική στο σπίτι. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου μετρητά και άφησε στο σπίτι την πιστωτική σου κάρτα. Έτσι δεν θα ξοδεύεις χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνεις και στο τέλος του μήνα δε θα παθαίνεις... σοκ με τον λογαριασμό.

8. Σημείωνε σε ένα μπλοκάκι τα έσοδα και τα έξοδά σου. Αγόρασε μία ατζέντα ή φτιάξε ένα έγγραφο στον υπολογιστή που θα σημειώνεις όλα τα έσοδα και τα έξοδο του μήνα, όπως και το ποσό της αποταμίευσης. Έτσι θα ξέρεις τι πρέπει να περιορίσεις τον επόμενο, ώστε να δεις αυτό το ποσό να μεγαλώνει.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.