5 τρόποι για να διαχειριστείς την αρνητική κριτική - AllYou.gr

Search

5 τρόποι για να διαχειριστείς την αρνητική κριτική

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου...

> ΕΓΩ ::
04 Φεβρουαρίου 2015

Κανείς δεν είναι τόσο τέλειος στα πάντα ώστε να κάνει ό,τι αναλαμβάνει φανταστικά. Οτιδήποτε κι αν έχεις επιλέξει να κάνεις στη ζωή σου, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά, θα έρθουν στιγμές που η κριτική η οποία θα εισπράξεις από τους γύρω σου δεν θα είναι και η καλύτερη. Δεν είναι ευχάριστο και σίγουρα σε κανέναν μας δεν αρέσει όταν μας επισημαίνουν τα στραβά και τις αδυναμίες μας. Μήπως όμως αν προσπαθήσεις να δεις  αλλιώς την κριτική  καταφέρεις τελικά να νιώσεις μέσα από αυτήν περισσότερο δυνατή αντί να αισθανθείς απόρριψη; Aυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προκειμένου να βγεις πιο παραγωγική από αυτή τη διαδικασία.

1. Μάθε να ξεχωρίζεις τις προθέσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσεις είναι αν η κριτική είναι καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη. Από αυτή τη διαδικασία θα καταλάβεις αν η κριτική μπορεί να χρησιμεύσει ως συμβουλή ή απλά αν πρόκειται για ζήλια και εμπάθεια, οπότε δεν χρειάζεται να δώσεις σημασία.

2. Κανείς δεν είναι τέλειος. Σε περίπτωση που κάτι έχεις κάνει λάθος, μπορείς απλά να το παραδεχτείς. Κυρίως στον εαυτό σου και στη συνέχεια στους άλλους.

3. Αξιολόγησε τον άνθρωπο που σου κάνει κριτική. Είναι κάποιος που σε νοιάζει η γνώμη του, τον εκτιμάς, τον αγαπάς ή είναι κάποιος ξένος που στην πραγματικότητα δε σε ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη του για εσένα και τις πράξεις σου;

4. Μάθε κάτι από το λάθος σου. Σε όλες τις περιπτώσεις, κάτσε και σκέψου τις αδυναμίες σου και προσπάθησε την επόμενη φορά να τις διορθώσεις. Σκέψου ότι οι κριτικές σε ενεργοποιούν να γίνεις ακόμα καλύτερη.

5. Γύρνα σελίδα. Μην «πέφτεις» ψυχολογικά. Σκέψου ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Βάλε δυνατά να παίζει το τραγούδι «Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε» και προχώρα παρακάτω.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.
ΜΟΔΑ

Eυαισθητοποίησε για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εμφάνιση σου!

Μπορείς με ένα ντύσιμο ή αξεσουάρ, να θυμίσεις πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.