Αυτές είναι οι 3 συνήθειες των (πολύ) έξυπνων ανθρώπων - AllYou.gr

Search

Αυτές είναι οι 3 συνήθειες των (πολύ) έξυπνων ανθρώπων

Υιοθέτησέ τις. 

> ΕΓΩ ::
09 Φεβρουαρίου 2015

Ξέχνα την θεωρία που θέλει τους πολύ έξυπνους ανθρώπους να ταυτίζονται με τις έννοιες της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Όσο απίστευτο κι αν σου φανεί, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι εξυπνότεροι από εμάς έχουν πιο... καταστροφικές συνήθειες, όπως είναι το ξενύχτι και η κατάχρηση ουσιών. Αλλά και μία ακόμα, ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα: το πολύ και συχνό σεξ. 

Συγκεκριμένα, ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι φοιτητές της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ ασχολούνται πολύ περισσότερο με sex toys από τους φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων. Οι πωλήσεις μάλιστα ενός και μόνο website ερωτικών παιχνιδιών, του Lovehoney.co.uk που χρηματοδότησε και την έρευνα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τόσο στην Οξφόρδη όσο και στο Κέιμπριτζ.  «Η συσχέτιση έχει να κάνει μάλλον με το γεγονός ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι συνήθως και πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες» λέει η Annalisa Rose, η οποία εργάζεται σε ένα πολυτελές sex shop στο Brooklyn και προσθέτει «Νομίζω ότι η ικανότητα να έχεις μια ελεύθερη σεξουαλική ζωή συνοδεύεται από την ικανότητα ενδοσκόπησης και λογικής σκέψης κι αυτά απαιτούν κάποιο επίπεδο νοημοσύνης».

Το δεύτερο σκέλος του «τρίπτυχου της ιδιοφυΐας» είναι οι απαγορευμένες ουσίες. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στις ναρκωτικές ουσίες από τους λιγότερο προνομιούχους. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, αυτό συμβαίνει γιατί οι εξυπνότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται απαραίτητα και πιο συνετά.

Μια ακαδημαϊκή διατριβή με τίτλο «Why The Night Owl Is More Intelligent» που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychology And Individual Differences, αναφέρει ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έχουν ρυθμιστεί να δουλεύουν την ημέρα και να κοιμούνται το βράδυ. Για εκείνους όμως που έχουν κάνει τη νύχτα μέρα, το έγγραφο προτείνει ότι είναι πιθανό, οι πιο ευφυείς άνθρωποι να αποκτήσουν και να υιοθετήσουν νέες εξελικτικές αξίες και προτιμήσεις από τους λιγότερο ευφυείς.

Συμπέρασμα: αν μένεις ξύπνια ως αργά και κάνεις περισσότερο σεξ, είσαι πιο έξυπνη. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!