Skip to main content

SINGLES

Αυτές είναι οι 3 συνήθειες των (πολύ) έξυπνων ανθρώπων

Υιοθέτησέ τις. 



Ξέχνα την θεωρία που θέλει τους πολύ έξυπνους ανθρώπους να ταυτίζονται με τις έννοιες της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Όσο απίστευτο κι αν σου φανεί, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι εξυπνότεροι από εμάς έχουν πιο... καταστροφικές συνήθειες, όπως είναι το ξενύχτι και η κατάχρηση ουσιών. Αλλά και μία ακόμα, ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα: το πολύ και συχνό σεξ. 

Συγκεκριμένα, ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι φοιτητές της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ ασχολούνται πολύ περισσότερο με sex toys από τους φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων. Οι πωλήσεις μάλιστα ενός και μόνο website ερωτικών παιχνιδιών, του Lovehoney.co.uk που χρηματοδότησε και την έρευνα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τόσο στην Οξφόρδη όσο και στο Κέιμπριτζ.  «Η συσχέτιση έχει να κάνει μάλλον με το γεγονός ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι συνήθως και πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες» λέει η Annalisa Rose, η οποία εργάζεται σε ένα πολυτελές sex shop στο Brooklyn και προσθέτει «Νομίζω ότι η ικανότητα να έχεις μια ελεύθερη σεξουαλική ζωή συνοδεύεται από την ικανότητα ενδοσκόπησης και λογικής σκέψης κι αυτά απαιτούν κάποιο επίπεδο νοημοσύνης».

Το δεύτερο σκέλος του «τρίπτυχου της ιδιοφυΐας» είναι οι απαγορευμένες ουσίες. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στις ναρκωτικές ουσίες από τους λιγότερο προνομιούχους. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, αυτό συμβαίνει γιατί οι εξυπνότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται απαραίτητα και πιο συνετά.

Μια ακαδημαϊκή διατριβή με τίτλο «Why The Night Owl Is More Intelligent» που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychology And Individual Differences, αναφέρει ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έχουν ρυθμιστεί να δουλεύουν την ημέρα και να κοιμούνται το βράδυ. Για εκείνους όμως που έχουν κάνει τη νύχτα μέρα, το έγγραφο προτείνει ότι είναι πιθανό, οι πιο ευφυείς άνθρωποι να αποκτήσουν και να υιοθετήσουν νέες εξελικτικές αξίες και προτιμήσεις από τους λιγότερο ευφυείς.

Συμπέρασμα: αν μένεις ξύπνια ως αργά και κάνεις περισσότερο σεξ, είσαι πιο έξυπνη. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ