3 (καλοί) λόγοι για να γίνεις και πάλι παιδί - AllYou.gr

Search

3 (καλοί) λόγοι για να γίνεις και πάλι παιδί

Δεν πάει ο νους σου...

> ΕΓΩ ::
10 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος είπε ότι για να πετύχει μία σχέση χρειάζεται απόλυτη συναισθηματική ωριμότητα; Νέες έρευνες έρχονται να μας βάλουν σε σκέψεις, αποδεικνύοντας ότι ο παιδικός αυθορμητισμός είναι το κατάλληλο συστατικό της προσωπικής ευτυχίας.

Άλλωστε είναι αλήθεια ότι πολλές φορές τα μεγαλύτερα μαθήματα σε αυτή τη ζωή μπορεί να στα διδάξει η νεότερη εκδοχή του εαυτού σου. Τα παιδιά δεν κουράζουν το μυαλό τους με πολύπλοκες σκέψεις και δρουν όπως ακριβώς σκέφτονται, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις είναι καλό. Αν θέλεις λοιπόν μία επιτυχημένη σχέση, ίσως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αρχίσεις να φέρεσαι σαν παιδί, και με αυτό δεν εννοούμε σίγουρα να κλαις και να χτυπιέσαι επειδή δεν έγινε το δικό σου.

1. Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για το παρελθόν του άλλου. Όταν τα παιδιά πλησιάζουν το ένα το άλλο εστιάζουν στο παρόν και όχι σε κάτι που δεν υπάρχει, δηλαδή στο παρελθόν του άλλου. Μερικές φορές τελειώνουμε μία σχέση πριν καν ξεκινήσει λόγω όσων σκεφτόμαστε για τον άλλον. Αντί να εμφανιστείς με ένα σενάριο για όλα όσα θέλεις, γιατί να μην είσαι παρούσα και να δεις τα δεις να εκδηλώνονται.

2. Τα παιδιά απολαμβάνουν την στιγμή και θέλουν να δημιουργούν νέες αναμνήσεις. Οι ενήλικες συνηθίζουν να αναμασούν τις παλιές. Τα παιδιά κρίνουν έναν άνθρωπο από όσα τους δείχνει, ενώ οι ενήλικες δεν τον βλέπουν καν, αφού η κριτική έρχεται πρώτη. Αν βγαίνεις ραντεβού και αρχίζεις να μιλάς για τις σπουδές σου ή γιατί έφυγες από την παλιά σου δουλειά, έχεις καταστρέψει την στιγμή. Ποιος ενδιαφέρεται για το παρελθόν;  Όταν γνωρίζεις κάποιον μην προγραμματίζεις τις ερωτήσεις που θα του κάνεις και μην αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι λες και κάνεις συνέντευξη για δουλειά. Μια επιτυχημένη σχέση και μία συναισθηματική σύνδεση χτίζεται βάση των καινούριων κοινών αναμνήσεων, όχι πάνω στο παρελθόν, το οποίο πρέπει να μείνει θαμμένο. Όταν αρχίζεις να σκαλίζεις το παρελθόν, είναι ζήτημα χρόνου να φτάσεις σε παλιές σχέσεις. Γιατί θέλεις να ξυπνήσεις τα φαντάσματα του παρελθόντος;

3. Τα παιδιά δεν παίζουν απλά, δημιουργούν ευτυχισμένες στιγμές. Αν και γνωρίζουμε πόσα σημαντικά μαθήματα ζωής μπορεί να δώσει ένα παιδί, έχουμε ξεχάσει πώς είναι να είσαι ένα. Ζούμε σε μία κοινωνία γεμάτη φόβους, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε συνεχώς καινούριους. Φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε έναν καινούριο άνθρωπο επειδή έχουμε κρατήσει ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος. Παρατηρώντας τα παιδιά που παίζουν, καταλαβαίνεις ότι δημιουργούν στιγμές ευτυχίας και ενδυναμώνουν την σχέση τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς σε μία καινούρια σχέση. Ξέχνα τι άκουσες ή τι διάβασες στο προφίλ του στο facebook και χτίσε κάτι καινούριο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!