Αυτή είναι η λύση στα προβλήματα ύπνου! - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η λύση στα προβλήματα ύπνου!

Όχι, δεν είναι κάποια εξελιγμένη θεραπεία...

> ΕΓΩ ::
10 Φεβρουαρίου 2015

Φαντάσου μια καθημερινότητα όπου η επιτυχημένη καριέρα συνδυάζεται με αρκετό χρόνο για τους φίλους ή την οικογένειά σου και ικανοποιητική ξεκούραση. Δυσκολεύεσαι να τη φανταστείς; Λογικό. Κι όμως γίνεται να υπάρξει, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Sleep Health. Πώς; Αρκεί η εργασία σου να έχει ευέλικτο ωράριο. Και όταν λέμε "ευέλικτο" δεν εννοούμε αυτό που αποκαλούν έτσι κατ'ευφημισμόν κάποιο εργοδότες, δηλαδή να πιάνεις δουλειά την ίδια ώρα καθημερινά και να τελειώνεις... άγνωστο πότε.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το αμερικανικό Δίκτυο Εργασίας, Οικογένειας και Υγείας έδωσαν σε 474 εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, αποφεύγοντας έτσι τη χρονοβόρο μετακίνησή τους προς το γραφείο. Τους επέτρεψαν επίσης να ξεφύγουν από το αυστηρό ωράριο 9-5. Τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ένα χρόνο μετά; Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα κοιμόνταν εβδομαδιαίως μία ώρα παραπάνω από το παρελθόν και, κυρίως, απολάμβαναν πιο βαθύ και ποιοτικό ύπνο. 

Η δυσκολία μας να συμβιβάσουμε τις υποχρεώσεις της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής μας αυξάνει τον κίνδυνο διαταραχών ύπνου και υποβαθμίζει την ποιότητά του, σύμφωνα με τους ερευνητές. Με μια τέτοια συμφωνία μάλιστα, όπως προσθέτουν, θα έβγαιναν κερδισμένοι και οι εργοδότες, αφού πιο ξεκούραστοι υπάλληλοι σημαίνει και καλύτερη απόδοση στην εργασία τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!