Κεφάλαιο «αυτογνωσία»: Ποια νομίζεις πως είσαι τελικά; - AllYou.gr

Search

Κεφάλαιο «αυτογνωσία»: Ποια νομίζεις πως είσαι τελικά;

Ώρα να προσγειωθείς.

> ΕΓΩ ::
10 Φεβρουαρίου 2015

Ίσως να είναι έξω από τις δυνάμεις σου. Ίσως να μην υπάρχει καν πρόθεση εκ μέρους σου να κατανοήσεις την αλήθεια. Ίσως η υπερβολική αγάπη για το αναντικατάστατο «Εγώ» σου, να σε έχει καταστρέψει.

Ωστόσο, οφείλεις να αποκτήσεις μια ρεαλιστική ματιά για το ποια πραγματικά είσαι και τι ζητάς από τη ζωή. Μέσα από τη διορατικότητα, θα αφήσεις περιθώριο για προσωπική βελτίωση, καθώς επίσης θα διορθώσεις ατέλειες στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. 

Αυτές είναι οι οι ενδείξεις που φανερώνουν ότι δεν αντιμετωπίζεις ρεαλιστικά την προσωπικότητα σου:

1. Θεωρείς πως είσαι ώριμη. Αν απομακρύνεσαι από ανθρώπους που διαφωνούν με τις απόψεις και τη φιλοσοφία σου, τότε αυτό δεν ισχύει.

2. Θεωρείς πως νιώθεις ασφαλής. Αν κουτσομπολεύεις ή κατακρίνεις τις ζωές τρίτων, τότε είσαι περισσότερο ανασφαλής συναισθηματικά.

3. Θεωρείς ότι τα προσόντα σου είναι ανεκτίμητης αξίας. Αν δεν έχεις επίσημα χαρτιά στα χέρια σου ή δεν έχεις εξασκηθεί στον τομέα που υποστηρίζεις, τότε είσαι "ψεύτικη" περσόνα. 

4. Θεωρείς ότι η κριτική που σου ασκούν δε σου αξίζει. Η αντίληψη της ποιοτικής και δημιουργικής κριτικής είναι σπουδαίο κατόρθωμα. Για αυτό, δες το ως ευκαιρία βελτίωσης. 

5. Θεωρείς πως είσαι υπέροχος άνθρωπος. Αν δεν παραδέχεσαι τα σφάλματα σου και αντιθέτως, επιρρίπτεις ευθύνες σε άλλους προκειμένου να ξεφύγεις, τότε η καλοσύνη δεν είναι με το μέρος σου.

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!