Πιο ευτυχισμένη μετά το διαζύγιο; Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ναι! - AllYou.gr

Search

Πιο ευτυχισμένη μετά το διαζύγιο; Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ναι!

Don't worry, be happy.

> ΕΓΩ ::
13 Φεβρουαρίου 2015

Μία νέα έρευνα έρχεται να αναιρέσει τη μέχρι τώρα πεποίθηση ότι οι γυναίκες βιώνουν συνήθως κατάθλιψη μετά το διαζύγιο, προσπαθώντας να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Kingston  και διήρκησε περίπου δύο δεκαετίες, ερωτήθηκαν περίπου δέκα χιλιάδες Βρετανοί πολίτες ηλικίας 16 έως 60 ετών, για τα επίπεδα ευτυχίας τους πριν και μετά από γεγονότα ορόσημα στη ζωή τους. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Economica, έδειξε ότι οι γυναίκες φάνηκαν αρκετά πιο χαρούμενες μετά από πέντε περίπου χρόνια αφού πήραν διαζύγιο. Αντίθετα, οι άντρες δεν σημείωσαν τόσο μεγάλη διαφορά.

«Λάβαμε υπόψη μας στην έρευνα ότι το διαζύγιο μπορεί να έχει μερικές φορές αρνητικό αντίκτυπο στη γυναίκα, αλλά παρόλα αυτά ήταν πολύ πιο ευτυχισμένες από τους άντρες» σχολίασε ο καθηγητής Yannis Georgellis, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Απασχόλησης, Δεξιοτήτων και Κοινωνίας του Bussiness School του Πανεπιστημίου Kingston. «Μία πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι γυναίκες που βγαίνουν από ένα δυστυχισμένο γάμο, νιώθουν περισσότερο ελεύθερες από τους άντρες συντρόφους τους» πρόσθεσε.

Το πρόσφατο πόρισμα  της έρευνας έρχεται σε αντίθεση με τα αμφιλεγόμενα συμπεράσματα στα οποία είχε καταλήξει πριν από μια δεκαετία το Ινστιτούτο Αμερικανικών Αξιών. Το 2002 το Ινστιτούτο είχε διαπιστώσει ότι οι δυστυχισμένοι παντρεμένοι ενήλικες που πήραν διαζύγιο, δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι μετά από τους παντρεμένους που ενώ ήταν δυστυχισμένοι παρέμεναν παντρεμένοι.

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!