Πιο ευτυχισμένη μετά το διαζύγιο; Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ναι! - AllYou.gr

Search

Πιο ευτυχισμένη μετά το διαζύγιο; Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ναι!

Don't worry, be happy.

> ΕΓΩ ::
13 Φεβρουαρίου 2015

Μία νέα έρευνα έρχεται να αναιρέσει τη μέχρι τώρα πεποίθηση ότι οι γυναίκες βιώνουν συνήθως κατάθλιψη μετά το διαζύγιο, προσπαθώντας να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Kingston  και διήρκησε περίπου δύο δεκαετίες, ερωτήθηκαν περίπου δέκα χιλιάδες Βρετανοί πολίτες ηλικίας 16 έως 60 ετών, για τα επίπεδα ευτυχίας τους πριν και μετά από γεγονότα ορόσημα στη ζωή τους. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Economica, έδειξε ότι οι γυναίκες φάνηκαν αρκετά πιο χαρούμενες μετά από πέντε περίπου χρόνια αφού πήραν διαζύγιο. Αντίθετα, οι άντρες δεν σημείωσαν τόσο μεγάλη διαφορά.

«Λάβαμε υπόψη μας στην έρευνα ότι το διαζύγιο μπορεί να έχει μερικές φορές αρνητικό αντίκτυπο στη γυναίκα, αλλά παρόλα αυτά ήταν πολύ πιο ευτυχισμένες από τους άντρες» σχολίασε ο καθηγητής Yannis Georgellis, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Απασχόλησης, Δεξιοτήτων και Κοινωνίας του Bussiness School του Πανεπιστημίου Kingston. «Μία πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι γυναίκες που βγαίνουν από ένα δυστυχισμένο γάμο, νιώθουν περισσότερο ελεύθερες από τους άντρες συντρόφους τους» πρόσθεσε.

Το πρόσφατο πόρισμα  της έρευνας έρχεται σε αντίθεση με τα αμφιλεγόμενα συμπεράσματα στα οποία είχε καταλήξει πριν από μια δεκαετία το Ινστιτούτο Αμερικανικών Αξιών. Το 2002 το Ινστιτούτο είχε διαπιστώσει ότι οι δυστυχισμένοι παντρεμένοι ενήλικες που πήραν διαζύγιο, δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι μετά από τους παντρεμένους που ενώ ήταν δυστυχισμένοι παρέμεναν παντρεμένοι.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

6 μύθοι για το στρες που πρέπει να σταματήσεις να αγνοείς

Όλα όσα ήξερες για τον εχθρό της ψυχικής ισορροπίας σου μπορεί να μην είναι αλήθεια.
ΜΟΔΑ

4 τρόποι να φορέσεις μια λουστρίνι φούστα

Τα ‘80s έχουν επιστρέψει και αυτή η φούστα γίνεται το must have ρούχο της σεζόν!
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το πιο αγαπητό μνημείο στον κόσμο

Εκατομμύρια τουρίστες πιστεύουν ότι αυτό το μνημείο είναι κορυφαίο...
ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.