Skip to main content

SINGLES

Πιο ευτυχισμένη μετά το διαζύγιο; Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ναι!

Don't worry, be happy.



Μία νέα έρευνα έρχεται να αναιρέσει τη μέχρι τώρα πεποίθηση ότι οι γυναίκες βιώνουν συνήθως κατάθλιψη μετά το διαζύγιο, προσπαθώντας να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Kingston  και διήρκησε περίπου δύο δεκαετίες, ερωτήθηκαν περίπου δέκα χιλιάδες Βρετανοί πολίτες ηλικίας 16 έως 60 ετών, για τα επίπεδα ευτυχίας τους πριν και μετά από γεγονότα ορόσημα στη ζωή τους. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Economica, έδειξε ότι οι γυναίκες φάνηκαν αρκετά πιο χαρούμενες μετά από πέντε περίπου χρόνια αφού πήραν διαζύγιο. Αντίθετα, οι άντρες δεν σημείωσαν τόσο μεγάλη διαφορά.

«Λάβαμε υπόψη μας στην έρευνα ότι το διαζύγιο μπορεί να έχει μερικές φορές αρνητικό αντίκτυπο στη γυναίκα, αλλά παρόλα αυτά ήταν πολύ πιο ευτυχισμένες από τους άντρες» σχολίασε ο καθηγητής Yannis Georgellis, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Απασχόλησης, Δεξιοτήτων και Κοινωνίας του Bussiness School του Πανεπιστημίου Kingston. «Μία πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι γυναίκες που βγαίνουν από ένα δυστυχισμένο γάμο, νιώθουν περισσότερο ελεύθερες από τους άντρες συντρόφους τους» πρόσθεσε.

Το πρόσφατο πόρισμα  της έρευνας έρχεται σε αντίθεση με τα αμφιλεγόμενα συμπεράσματα στα οποία είχε καταλήξει πριν από μια δεκαετία το Ινστιτούτο Αμερικανικών Αξιών. Το 2002 το Ινστιτούτο είχε διαπιστώσει ότι οι δυστυχισμένοι παντρεμένοι ενήλικες που πήραν διαζύγιο, δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι μετά από τους παντρεμένους που ενώ ήταν δυστυχισμένοι παρέμεναν παντρεμένοι.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.