Skip to main content

SINGLES

Κορίτσια, ΑΥΤΟΣ είναι ο ιδανικός τρόπος να αγαπήσετε το σώμα σας!

Ποιος μίλησε για δίαιτα;



Θέλεις απεγνωσμένα να χάσεις αυτά τα πέντε κιλά για να ησυχάσεις επιτέλους; Φαίνεται ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συμφιλιωθείς με το σώμα σου: μια ευτυχισμένη σχέση. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο της British Psychological Society’s Division of Clinical Psychology, υπάρχει μια σύνδεση με το να είσαι σε μια χαρούμενη σχέση και να έχεις θετική εικόνα για το σώμα σου.

Για τις ανάγκες της μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν στην Εσθονία ζήτησαν από 256 γυναίκες μεταξύ 20 και 45 ετών, να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της σχέσης, το βάρος, τη διατροφή, την εικόνα του σώματός τους και την αυτοεκτίμηση. Αποδεικνύεται ότι όσο πιο ευτυχισμένη ήταν μια γυναίκα στην σχέση της, τόσο πιο πιθανό ήταν να είχε μια υγιή εικόνα για το σώμα της, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά ήταν σε αυτό που η ίδια θεωρούσε «ιδανικό βάρος». Επίσης, οι γυναίκες που ήταν ευχαριστημένες με τους συντρόφους τους, ανέφεραν ότι είχαν περισσότερη αυτοεκτίμηση.

Παρόλα αυτά, η μελέτη παρουσίασε μια συσχέτιση γεγονότων και δεν αποδεικνύει σχέση αιτίου – αποτελέσματος. Είναι όμως λογικό, όσο πιο ικανοποιημένη είσαι σε άλλους τομείς της ζωής σου (συμπεριλαμβανομένου και του συναισθηματικού) να έχει κάποια επιρροή στο πόσο ικανοποιημένη είσαι με το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά σου. Για να μην αναφέρουμε ότι το να είσαι σε μια σχέση που υπάρχει σεβασμός και αγάπη είναι μια εξαιρετική υπενθύμιση ότι η εξωτερική σου εμφάνιση είναι μόνο μία πτυχή του εαυτού σου και όχι η πιο σημαντική. Από την άλλη, όταν είσαι ευχαριστημένη με την εξωτερική σου εικόνα, είσαι και πιο ισορροπημένη στην σχέση σου γιατί σπαταλάς την ενέργειά σου γκρινιάζοντας για το «ιδανικό σώμα». Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δείχνεις την αγάπη σου στον σύντροφό σου αλλά και στον εαυτό σου.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.