Skip to main content

SINGLES

AYTO είναι το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου

Δεν πάει ο νους σου...



Φαίνεται ότι για τους άντρες το μυστικό για έναν μακροχρόνιο και ευτυχισμένο γάμο, έχει να κάνει λιγότερο με τις συμβατές προσωπικότητες και τα κοινά ενδιαφέροντα και περισσότερο με το πόσο ελκυστική είναι η γυναίκα με την οποία έχουν παντρευτεί.  Ένας ερευνητής από το Τέξας ανακάλυψε ότι οι άντρες με ελκυστικές γυναίκες έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους και αυτή η συζυγική ικανοποίηση παραμένει με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες, αφού σύμφωνα με τη μελέτη, η ελκυστικότητα του συζύγου δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο πόσο ευτυχισμένη ή ικανοποιημένη ήταν μια γυναίκα.

Ο ψυχολόγος Andrea Meltzer από το Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences,έκανε μια έρευνα σε πάνω από 450 νιόπαντρα ζευγάρια κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου. Αυτό περιελάμβανε τέσσερις διαφορετικές μελέτες με τέσσερις διαφορετικές ομάδες νεόνυμφων.

Πριν από τις μελέτες, κάθε μέλος από το ζευγάρι βαθμολογήθηκε για την ελκυστικότητά του από μια αντικειμενική και ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της μελέτης, κάθε σύζυγος απαντούσε χωριστά σε ερωτήσεις για να βαθμολογήσουν οι ερευνητές το πόσο ικανοποιημένοι ήταν αντίστοιχα στον γάμο τους. Και στις τέσσερις μελέτες, οι σύζυγοι ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι από τις συζύγους τους στην αρχή του κάθε γάμου. Με την πάροδο του χρόνου, οι άντρες που είχαν ελκυστικές γυναίκες παρέμειναν ευχαριστημένοι στον γάμο τους. Το ίδιο ίσχυε και με τις γυναίκες τους, κάτι που οι επιστήμονες αποδίδουν στο γεγονός ότι ένας χαρούμενος άντρας οδηγεί και σε έναν χαρούμενο γάμο.

Εναλλακτικά, η ελκυστικότητα του συζύγου δεν είχε καμία επίπτωση στον γάμο. «Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν την υποστήριξη της ιδεάς ότι οι διαφορές φύλου όσον αφορά τη σωματική ελκυστικότητα έχουν συνέπειες για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της σχέσης» σχολίασε ο Meltzer. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άντρες είναι ρηχοί, αλλά ότι ίσως εκτιμούν περισσότερο τις γυναίκες τους.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

SINGLES

Mπορείς άραγε να καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του αν ενδιαφέρεται για σένα;

Oι κινήσεις του σώματός του που προδίδουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του!

Προτεινόμενα

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»