Skip to main content

SINGLES

3 λόγοι για να ξεκολλήσεις από το παρελθόν

Πάρ' το απόφαση!  



Όλοι έχουμε δικαίωμα στα λάθη. Αυτό είναι κοινώς αποδεκτό. Τα λάθη αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να μάθεις τη ζωή, από την καλή και από την... ανάποδη. Μη δυσανασχετείς, λοιπόν, όταν σφάλεις, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην ανάμνηση του λάθους, μια ανάμνηση από το παρελθόν, που αντί να σου ανοίξει διάπλατα το δρόμο για το μέλλον, σε κρατάει δέσμια με αποτέλεσμα να μην προοδεύεις, ούτε σε προσωπικό ούτε καν σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Το παρελθόν, λοιπόν, οφείλει να παραμείνει στο παρελθόν. Διαφορετικά, θα υποφέρεις από τα παρακάτω συναισθήματα και εμπόδια: 

1. Μετανιώνεις για επιλογές που έκανες ΤΟΤΕ και σε οδήγησαν σε μια άσχημη εμπειρία. Η αποδοχή του λάθους σου είναι θετικό σημάδι, αλλά δεν θα πρέπει να συγκρίνεις καμιά παρόμοια κατάσταση ή εμπειρία με εκείνο το λάθος. Να μετανιώνεις μόνο για το παρελθόν, όχι για οτιδήποτε πρόκειται να σου συμβεί στο παρόν και το μέλλον. 

2. Μια τέτοια ανάμνηση που καθοδηγεί τη ζωή σου στο ΤΩΡΑ,  σε κάνει να θεωρείς τον εαυτό σου αξιολύπητο ή καλύτερα θύμα μιας κακής μεταχείρισης. Κι όταν κάποιος χαρακτηρίζεται ως θύμα, τότε δεν φέρει ευθύνες για τις πράξεις του, σωστά; Σωστά. Αυτή είναι η πιο βολική θέση, αν θέλεις να βιώνεις μια καθημερινότητα στην οποία εσύ δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες όσων πράττεις. Σε οδηγεί ωστόσο σε αδιέξοδο, το οποίο, αργά ή γρήγορα, θα το αντιληφθείς.  

3. Τρίτο -και εξίσου σπουδαίο να αναφερθεί- είναι η έλλειψη κινήτρου για να προχωρήσεις, να γίνεις καλύτερη, σοφότερη και πιο παραγωγική. Οι καλές στιγμές του... σκληρού δίσκου σου αλλά και οι κακές είναι -όπως είπα και προηγουμένως- για να μαθαίνεις τη ζωή, κοιτώντας την κατάματα. Στην περίπτωση, όμως, που ακούς συχνά μια φωνή μέσα σου να λέει: "Μα τα πράγματα ΤΟΤΕ ήταν πολύ διαφορετικά", ξύπνα από το όνειρο και συνειδητοποίησε πως ζεις για το «Τώρα τι κάνουμε;». 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός