3 λόγοι για να ξεκολλήσεις από το παρελθόν - AllYou.gr

Search

3 λόγοι για να ξεκολλήσεις από το παρελθόν

Πάρ' το απόφαση!  

> ΕΓΩ ::
14 Μαρτίου 2015

Όλοι έχουμε δικαίωμα στα λάθη. Αυτό είναι κοινώς αποδεκτό. Τα λάθη αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να μάθεις τη ζωή, από την καλή και από την... ανάποδη. Μη δυσανασχετείς, λοιπόν, όταν σφάλεις, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην ανάμνηση του λάθους, μια ανάμνηση από το παρελθόν, που αντί να σου ανοίξει διάπλατα το δρόμο για το μέλλον, σε κρατάει δέσμια με αποτέλεσμα να μην προοδεύεις, ούτε σε προσωπικό ούτε καν σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Το παρελθόν, λοιπόν, οφείλει να παραμείνει στο παρελθόν. Διαφορετικά, θα υποφέρεις από τα παρακάτω συναισθήματα και εμπόδια: 

1. Μετανιώνεις για επιλογές που έκανες ΤΟΤΕ και σε οδήγησαν σε μια άσχημη εμπειρία. Η αποδοχή του λάθους σου είναι θετικό σημάδι, αλλά δεν θα πρέπει να συγκρίνεις καμιά παρόμοια κατάσταση ή εμπειρία με εκείνο το λάθος. Να μετανιώνεις μόνο για το παρελθόν, όχι για οτιδήποτε πρόκειται να σου συμβεί στο παρόν και το μέλλον. 

2. Μια τέτοια ανάμνηση που καθοδηγεί τη ζωή σου στο ΤΩΡΑ,  σε κάνει να θεωρείς τον εαυτό σου αξιολύπητο ή καλύτερα θύμα μιας κακής μεταχείρισης. Κι όταν κάποιος χαρακτηρίζεται ως θύμα, τότε δεν φέρει ευθύνες για τις πράξεις του, σωστά; Σωστά. Αυτή είναι η πιο βολική θέση, αν θέλεις να βιώνεις μια καθημερινότητα στην οποία εσύ δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες όσων πράττεις. Σε οδηγεί ωστόσο σε αδιέξοδο, το οποίο, αργά ή γρήγορα, θα το αντιληφθείς.  

3. Τρίτο -και εξίσου σπουδαίο να αναφερθεί- είναι η έλλειψη κινήτρου για να προχωρήσεις, να γίνεις καλύτερη, σοφότερη και πιο παραγωγική. Οι καλές στιγμές του... σκληρού δίσκου σου αλλά και οι κακές είναι -όπως είπα και προηγουμένως- για να μαθαίνεις τη ζωή, κοιτώντας την κατάματα. Στην περίπτωση, όμως, που ακούς συχνά μια φωνή μέσα σου να λέει: "Μα τα πράγματα ΤΟΤΕ ήταν πολύ διαφορετικά", ξύπνα από το όνειρο και συνειδητοποίησε πως ζεις για το «Τώρα τι κάνουμε;». 

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!