Ποιο είναι το μυστικό για να κόψεις μια κακή συνήθεια; - AllYou.gr

Search

Ποιο είναι το μυστικό για να κόψεις μια κακή συνήθεια;

Aντικατέστησέ τη με μια άλλη - καλύτερη!

> ΕΓΩ ::
23 Μαρτίου 2015

Προσπαθείς εδώ και καιρό να κόψεις π.χ. τις σοκολάτες, αλλά μάταια; Ο ιδανικός τρόπος για να απαλλαγείς από μια συνήθεια είναι να την αντικαταστήσεις με μια άλλη, ωφέλιμη (ή τουλάχιστον ακίνδυνη), υποστήριξε ο Αρτ Μάρκμαν, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, σε μια πρόσφατη αμερικανική εκπομπή με τίτλο "The Psychology Podcast":

"Να γιατί αποτυγχάνουν οι περισσότεροι που προσπαθούν να αλλάξουν μια συμπεριφορά. Λένε, πρέπει να σταματήσω να τρώω τα νύχια μου. Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό; Ότι είναι ευκολότερο για εμάς να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας σε μια συνήθεια παρά να την ξεμάθουμε, δηλαδή να σταματήσουμε να την κάνουμε. Μια καλύτερη στρατηγική λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε μια κακή συνήθεια με μια καλύτερη".

Ο Μάρκμαν, πριν από μερικά χρόνια, για να σταματήσει να τρώει τα νύχια του την ώρα της μελέτης, γέμισε την επιφάνεια του γραφείου του με διάφορα παιχνιδάκια, που τον βοήθησαν να κρατά απασχολημένα τα χέρια του ενώ διάβαζε. Και όπως είπε, η τεχνική του είχε αποτέλεσμα. Τώρα το τι θα μπορούσε να μας κάνει να απαρνηθούμε τις σοκολάτες, αυτό είναι ένα άλλο, καλό ερώτημα...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!