Skip to main content

SINGLES

5 συνηθισμένες αιτίες που σου χαλάνε τη διάθεση

Μάθε να τα αντιμετωπίζεις...



Αν έχεις ξυπνήσει έστω και μια φορά με κακή διάθεση χωρίς να ξέρεις γιατί, ίσως η αιτία να σου κάνει εντύπωση. Μπορεί να μην φταίει ο καιρός, τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις ή ο γείτονας που έκανε φασαρία το πρωί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει εμφανής λόγος για να έχεις κακή διάθεση, υπάρχουν και 5 καθημερινά πράγματα που σου την χαλάνε χωρίς να το καταλάβεις.

1. Η διακόσμηση του σπιτιού: Αν περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι ή αν γυρνάς κουρασμένη σε ένα χώρο που δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις, τότε καλό είναι να κάνεις μια αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Το κόκκινο χρώμα μπορεί να σου φέρει εκνευρισμό, το κίτρινο υποδηλώνει ευτυχία και το μπλε είναι χαλαρωτικό. Γι' αυτό πρόσεξε και τους χρωματικούς συνδυασμούς στη διακόσμηση που θα επιλέξεις.

2. Η λάμπα του κομοδίνου: Εάν κοιμάσαι με ανοιχτή την τηλεόραση ή με κάποιο φως ανοιχτό, σίγουρα θα ξυπνήσεις με κακή διάθεση. Το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που παράγεται στο σκοτάδι και ρυθμίζει τη διάθεσή μας. 

3. Μια προαγωγή: Μπορεί να ονειρεύεσαι προαγωγή, όμως όταν το καταφέρεις δεν είσαι τελικά πιο ευτυχισμένη! Σύμφωνα με έρευνες, οι εργαζόμενοι που παίρνουν προαγωγή συχνά, έχουν προβλήματα ψυχολογικής φύσεως, αφού έχουν περισσότερο άγχος και ευθύνες.

4. Διατροφή: Η κακή διάθεση έχει πολλές αιτίες, όμως η κακή διατροφή μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση. Εάν δεν λαμβάνεις επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, Β και ωμέγα-3 λιπαρών, έχεις λιγότερες πιθανότητες να βελτιώσεις την ψυχολογία σου.

5. Η ποιότητα του ύπνου: Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά έχουμε κακή διάθεση την επόμενη μέρα. Πλέον οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν έχει μόνο σημασία πόσες ώρες κοιμόμαστε αλλά και ποιες ώρες κοιμόμαστε. Όσοι κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ έχουν μέχρι και 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξυπνήσουν με κακή διάθεση.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.