6 τρόποι να θέσεις υψηλούς στόχους (και να τους πετύχεις) - AllYou.gr

Search

6 τρόποι να θέσεις υψηλούς στόχους (και να τους πετύχεις)

Κινητοποιήσου τώρα...

> ΕΓΩ ::
15 Απριλίου 2015

Πόσες φορές έχεις αποφασίσει να κάνεις κάτι καινούριο στη ζωή σου ή μια αλλαγή, αλλά έχεις μείνει μόνο στα λόγια; Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μικρό ή μεγάλο, επειδή δεν έχουμε αρκετά κίνητρα. Είτε πρόκειται για μια δίαιτα ή για μια καινούρια δουλειά ή χόμπι έχουμε την τάση να μην εξελισσόμαστε. Παρακάτω θα βρεις 6 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς τον ενθουσιασμό και την κινητοποίηση που χρειάζεσαι:

1. Η θετική πλευρά των πραγμάτων: Οι άνθρωποι που δεν έχουν κίνητρα τείνουν να βλέπουν την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Καλό είναι να αρχίσεις να αξιολογείς τις ικανότητές σου με ειλικρίνεια αλλά και τη δυσκολία ή όχι μιας πρόκλησης που έχεις να αντιμετωπίσεις.

2. Η επιβράβευση: Όταν αγχώνεσαι, αποσυντονίζεσαι και βλέπεις μόνο τις δυσκολίες μιας νέας αρχής, ξεχνώντας τα οφέλη και την επιβράβευση που θα κερδίσεις αν τελικά τα καταφέρεις.

3. Ρεαλιστικοί στόχοι: Πολλοί θα έλεγαν ότι όποιος βάζει μη ρεαλιστικούς στόχους συνήθως πετυχαίνει επαγγελματικά, όμως ,σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι λάθος. Είναι προτιμότερο να βάζεις μικρούς στόχους και να βλέπεις άμεσα αποτελέσματα.

4. Κάθε αρχή και δύσκολη: Αν θέλεις να ξεκινήσεις μια δίαιτα, μην κόψεις μονομιάς τις θερμίδες αλλά ξεκινήσε κόβοντας π.χ. το ψωμί, αν θέλεις να γυμναστείς μην τρέξεις αμέσως πολλά χιλιόμετρα, αλλά ξεκίνησε περπατώντας για λίγα λεπτά. Έτσι, σταδιακά θα καταφέρεις να φτάσεις τον στόχο σου, χωρίς να καταπιέζεσαι. 

5. Η σημασία της ευκαιρίας: Οι άνθρωποι που δεν έχουν κίνητρα συνήθως δικαιολογούν τον εαυτό τους λέγοντας πως δεν είναι τυχεροί. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κυνήγησαν μια ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε!

6. Σκληρή δουλειά: Πολλοί άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν τους στόχους τους. Είτε από κούραση είτε από απογοήτευση, δεν θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Γι' αυτό, παρ'το απόφαση πως για να δεις αποτελέσματα πρέπει να προσπαθήσεις πρώτα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.
DO IT YOURSELF

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το glitter στα χείλη

H πιο hot τάση και πώς να την εφαρμόσεις, χωρίς να τα κάνεις όλα άνω- κάτω!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το σίδερο για μπούκλες

Ήρθε η ώρα για ένα βασικό μάθημα ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να πόσα αυγά μπορείς να τρως την εβδομάδα

Μάθε τι προτείνουν οι ειδικοί και πως μπορείς να χάσεις βάρος βάζοντας τα αυγά στη διατροφή σου.
ΠΑΙΔΙ

Μπορείς να στέκεσαι γυμνή μπροστά στο παιδί σου;

Τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” σχετικά με το θέμα του γυμνού σώματος των γονιών.
ΜΟΔΑ

5 παπούτσια που πρέπει να κρύβεις κάτω από το γραφείο σου

Για τις απρογραμμάτιστες εξόδους μετά την δουλειά, τα παπούτσια αυτά θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σου!