Skip to main content

SINGLES

6 τρόποι να ξεκινήσεις θετικά την μέρα σου

Ξύπνα αλλιώς!



Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την καθημερινότητά του μόνος του και -παρόλο που συνηθίζουμε να λέμε ότι η δουλειά, οι υποχρεώσεις και κάποιες δυσκολίες της καθημερινότητας μας χαλάνε τη διάθεση- ουσιαστικά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας και να γίνουμε ευτυχισμένες.

Η διάθεσή μας καθορίζεται από ένα σύνολο πραγμάτων, από τα πιστεύω μας και τις προσδοκίες μας, που με τη σειρά τους υιοθετούνται στις καθημερινές μας συνήθειες. Γι' αυτό μπορούμε μέσα από 6 μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας να αρχίσουμε να αισθανόμαστε περισσότερη ευφορία καθημερινά, να είμαστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι.

1. Ευγνωμοσύνη: Αν ξυπνάς το πρωί και αισθάνεσαι κουρασμένη, απογοητευμένη με τις επιλογές σου και χωρίς όρεξη να αντεπεξέλθεις  στις καθημερινές υποχρεώσεις σου, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Ξύπνησε το πρωί και νιώσε ευγνωμοσύνη για την καινούρια μέρα, για τους ανθρώπους που σε αγαπούν και για όσα έχεις αποκτήσει.

2. Κάνε λίστα: Το άγχος δεν μας αφήνει να χαρούμε τον ελεύθερο χρόνο μας, αφού κάθε φορά που προσπαθούμε να ξεκουραστούμε, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Γι' αυτό ξεκίνα να γράφεις, κάθε πρωί, όλα όσα πρέπει να κάνεις μέσα στην μέρα και φρόντισε να εξασφαλίσεις αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου και την χαλάρωσή σου!

3. Γυμναστική: Η πρωινή γυμναστική είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, αφού θα σε γεμίσει ευεξία. Βρες το κατάλληλο είδος γυμναστικής (yoga, pilates, aerobics, περπάτημα, τρέξιμο κ.ο.κ.) και προσπάθησε να το κάνεις ρουτίνα.

4. Αποτοξίνωση: Η ημέρα ξεκινά δυναμικά με ένα τονωτικό ποτό, που θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σου και θα σου δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι είναι ιδανικό για να διατηρήσεις τον οργανισμό σου υγιή.

5. Άκου μουσική: Ένα ευχάριστο τραγούδι μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη διάθεση σου. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την μέρα τους χορεύοντας ή τραγουδώντας τους στίχους ενός ωραίο τραγουδιού για να τους φτιάξει την ημέρα.

6. Βάλε νωρίτερα το ξυπνητήρι: Όταν ξυπνάμε νωρίς το πρωί, όχι μόνο προλαβαίνουμε να κάνουμε τη γυμναστική και να φάμε ένα πλήρες πρωινό, αλλά μας δίνει και τον χρόνο να ξεκινήσουμε όλες τις υγιείς συμπεριφορές που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30