Καυγαδίζετε συχνά; 6 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να ανησυχήσεις - AllYou.gr

Search

Καυγαδίζετε συχνά; 6 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να ανησυχήσεις

Συμβαίνει και στα πιο αγαπημένα ζευγάρια...

> ΕΓΩ ::
29 Απριλίου 2015

Όλα τα ζευγάρια καβγαδίζουν. Ακόμη κι εκείνα που δεν το παραδέχονται. Γιατί οι ρυθμοί της ζωής μας μοιραία μας γεμίζουν με καταπιεσμένα συναισθήματα που «ξεσπάνε» εκεί που δεν το περιμένουμε. Και αν δεν πεις και μια κουβέντα παραπάνω με τον άνθρωπο σου, με ποιον θα την πεις;

Πότε, λοιπόν, είναι να ανησυχείς για εκείνα τα καβγαδάκια και την ένταση που «κρύβεται» στις πιο απίθανες στιγμές και «γρατζουνάει» τις μέρες και τις νύχτες σας;

Ρίξε μια ματιά σε όλα εκείνα τα ανησυχητικά σημάδια...

1. Όταν η συχνότητα των τσακωμών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και η ένταση τους είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στο παρελθόν. Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά, όταν κάθε μέρα υπάρχει ένας λόγος για έναν γερό καβγά. Κάποιος που «ξύνει τα νύχια του» αναζητώντας αφορμές ή ζει μια πολύ δύσκολη συγκυρία και όλα του φταίνε ή απλώς «ψάχνεται» για κάτι άλλο…

2. Όταν το… back to normal αργεί. Το πόσο αρμονικά ζει ένα ζευγάρι, φαίνεται και από την ταχύτητα με την οποία «επιδιορθώνει» τη ζημιά και επιστρέφει φυσιολογικά στην καθημερινότητα του. Αν μετά από έναν καβγά, οι μέρες περνούν και εσείς ακόμη δεν μιλάτε, κοιμάστε με γυρισμένες πλάτες και κανένας δεν αποφασίζει να γεφυρώσει την απόσταση, υπάρχει θέμα. Το ζητούμενο είναι μετά από κάθε «ξεσπάθωμα» ένας από τους δύο (όχι πάντα ο ίδιος) ή ακόμη καλύτερα και οι δύο να αποφασίζει να σηκώσει «λευκό σημαιάκι». Να αποκαταστήσει την όμορφη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και να μην κρατήσει μούτρα μέχρι την… άλλη ζωή.

3. Όταν οι εντάσεις και οι φθορές στη σχέση προέρχονται… απ’ έξω. Αν υπάρχουν άτομα – συνήθως του οικογενειακού περιβάλλοντος – που έχουν τη… μυτούλα τους χωμένη ανάμεσα σας και δεν υπάρχει τρόπος αυτή η μυτούλα να κοντύνει, οι καβγάδες θα βρίσκονται στην καθημερινότητα σου. Αν δεν υπάρχει τρόπος να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι έξω από την κοινή σας ζωή, τα νέα δεν είναι καλά και δυστυχώς οι τσακωμοί δεν θα σας λείψουν.

4. Όταν ο καβγάς χρησιμοποιείται ως μέσο εκμαίευσης πληροφοριών και πρακτικά έχει υποκαταστήσει τον διάλογο. Αυτή η περίπτωση είναι – πρακτικά – και η πιο δύσκολη, γιατί αποκαλύπτει τις κατεστραμμένες γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος επαφής και ο καβγάς «ανοίγει» για να τεθούν στο… τραπέζι της συζήτησης, άλυτα θέματα. Που φυσικά δεν επιλύονται μ’ αυτόν τον τρόπο.

5. Όταν το να προκληθεί καβγάς, συνήθως από το τίποτα, είναι ένας τρόπος να καμουφλαριστούν σοβαρά ατοπήματα μέσα στη σχέση. Ένα έξοδο που δεν έπρεπε να γίνει, μία καθόλου αθώα συνάντηση με τρίτο πρόσωπο ή ένα ψέμα που πρέπει να καλυφθεί, μπαίνει κάτω από την «ομπρέλα» ενός καβγά που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Συνήθως αυτοί οι καβγάδες σταματούν, όταν παύει να υπάρχει και ο λόγος που τους προκαλεί. Σκέψου το.

6. Όταν ο καβγάς έχει βαθύτερα αίτια. Το ξέρεις ότι είναι κάτι περισσότερο από υπερβολή το να κλαις γοερά και να φωνάζεις για μια γρατζουνιά στο αμάξι ή για να έναν λογαριασμό που έμεινε απλήρωτος. Τέτοιες αντιδράσεις σε ένα μικροκαβγά αποκαλύπτουν το πόσο πληγωμένη μπορεί να νιώθεις για κάτι άσχετο με την αιτία που σας έφερε σε κόντρα ή αντίστοιχα το πόσο θυμωμένος μπορεί να είναι μαζί σου για κάτι που δεν συζητήσατε ποτέ. Τσακωμοί που «κρύβουν» παλιά προβλήματα, καταπιεσμένο θυμό, απωθημένα είναι αυτοί που μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά σε μία «εκκαθάριση». Φρόντισε να είναι για καλό.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!