Skip to main content

SINGLES

Σε ποια ηλικία θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένη;

Μια διαδικτυακή εφαρμογή έχει την απάντηση!



Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μια τάση να αναπολούμε τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια και να βρίσκουμε την ενήλικη ζωή περισσότερο δύσκολη, δεδομένων των πολλών υποχρεώσεών μας και του άγχους της καθημερινότητας. Σύμφωνα με μια έρευνα, όμως, η ευτυχία μας μεγαλώνει όσο… μεγαλώνουμε κι εμείς!

Το Happify, μια διαδικτυακή εφαρμογή που απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο χαρούμενη μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευτυχισμένοι μετά το σχολείο, στην ηλικία των 18 ετών. Από εκείνη την ηλικία αρχίζει να μειώνεται με τα 53 να είναι η ηλικία που σημειώνεται το μικρότερο ποσοστό ευτυχίας. Τα καλά νέα είναι πως όσο πλησιάζουμε τα 60 και μέχρι τα 85, οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι καταφέρνουν να παραμείνουν αισιόδοξοι, ζουν 7,5 χρόνια περισσότερο!

Γιατί, όμως, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όσο μεγαλώνουν; Ενώ είναι λογικό για ένα νέο άνθρωπο να ενθουσιάζεται, να βιώνει νέες εμπειρίες, να ερωτεύεται και να απολαμβάνει όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους, μοιάζει περίεργο οι άνθρωποι που έχουν περάσει την 7η δεκαετία της ζωής τους να εκδηλώνουν τον ίδιο ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο κάποιος μεγαλώνει, μαθαίνει να απολαμβάνει την καθημερινότητά του και να είναι ικανοποιημένος με πιο συνηθισμένες εμπειρίες. Οι άνθρωποι που είναι άνω των 55 αποκτούν περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους, την υγεία τους, το σπίτι τους και την οικογένειά τους, ενώ ασχολούνται περισσότερο με δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US