Σε ποια ηλικία θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένη; - AllYou.gr

Search

Σε ποια ηλικία θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένη;

Μια διαδικτυακή εφαρμογή έχει την απάντηση!

> ΕΓΩ ::
03 Μαϊου 2015

Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μια τάση να αναπολούμε τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια και να βρίσκουμε την ενήλικη ζωή περισσότερο δύσκολη, δεδομένων των πολλών υποχρεώσεών μας και του άγχους της καθημερινότητας. Σύμφωνα με μια έρευνα, όμως, η ευτυχία μας μεγαλώνει όσο… μεγαλώνουμε κι εμείς!

Το Happify, μια διαδικτυακή εφαρμογή που απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο χαρούμενη μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευτυχισμένοι μετά το σχολείο, στην ηλικία των 18 ετών. Από εκείνη την ηλικία αρχίζει να μειώνεται με τα 53 να είναι η ηλικία που σημειώνεται το μικρότερο ποσοστό ευτυχίας. Τα καλά νέα είναι πως όσο πλησιάζουμε τα 60 και μέχρι τα 85, οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι καταφέρνουν να παραμείνουν αισιόδοξοι, ζουν 7,5 χρόνια περισσότερο!

Γιατί, όμως, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όσο μεγαλώνουν; Ενώ είναι λογικό για ένα νέο άνθρωπο να ενθουσιάζεται, να βιώνει νέες εμπειρίες, να ερωτεύεται και να απολαμβάνει όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους, μοιάζει περίεργο οι άνθρωποι που έχουν περάσει την 7η δεκαετία της ζωής τους να εκδηλώνουν τον ίδιο ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο κάποιος μεγαλώνει, μαθαίνει να απολαμβάνει την καθημερινότητά του και να είναι ικανοποιημένος με πιο συνηθισμένες εμπειρίες. Οι άνθρωποι που είναι άνω των 55 αποκτούν περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους, την υγεία τους, το σπίτι τους και την οικογένειά τους, ενώ ασχολούνται περισσότερο με δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!