Σε ποια ηλικία θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένη; - AllYou.gr

Search

Σε ποια ηλικία θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένη;

Μια διαδικτυακή εφαρμογή έχει την απάντηση!

> ΕΓΩ ::
03 Μαϊου 2015

Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μια τάση να αναπολούμε τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια και να βρίσκουμε την ενήλικη ζωή περισσότερο δύσκολη, δεδομένων των πολλών υποχρεώσεών μας και του άγχους της καθημερινότητας. Σύμφωνα με μια έρευνα, όμως, η ευτυχία μας μεγαλώνει όσο… μεγαλώνουμε κι εμείς!

Το Happify, μια διαδικτυακή εφαρμογή που απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο χαρούμενη μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευτυχισμένοι μετά το σχολείο, στην ηλικία των 18 ετών. Από εκείνη την ηλικία αρχίζει να μειώνεται με τα 53 να είναι η ηλικία που σημειώνεται το μικρότερο ποσοστό ευτυχίας. Τα καλά νέα είναι πως όσο πλησιάζουμε τα 60 και μέχρι τα 85, οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι καταφέρνουν να παραμείνουν αισιόδοξοι, ζουν 7,5 χρόνια περισσότερο!

Γιατί, όμως, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όσο μεγαλώνουν; Ενώ είναι λογικό για ένα νέο άνθρωπο να ενθουσιάζεται, να βιώνει νέες εμπειρίες, να ερωτεύεται και να απολαμβάνει όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους, μοιάζει περίεργο οι άνθρωποι που έχουν περάσει την 7η δεκαετία της ζωής τους να εκδηλώνουν τον ίδιο ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο κάποιος μεγαλώνει, μαθαίνει να απολαμβάνει την καθημερινότητά του και να είναι ικανοποιημένος με πιο συνηθισμένες εμπειρίες. Οι άνθρωποι που είναι άνω των 55 αποκτούν περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους, την υγεία τους, το σπίτι τους και την οικογένειά τους, ενώ ασχολούνται περισσότερο με δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

Τι τρώνε τα μοντέλα της Victoria’s Secret για να έχουν καθαρή επιδερμίδα

Όταν περπατάς στον πιο σημαντικό fashion show, πρέπει το δέρμα σου να είναι άψογο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί ερωτευόμαστε

Νέα έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του έρωτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί πρέπει να λες καθημερινά "ναι" στους ξηρούς καρπούς

Μην αφήνεις εκτός του μενού σου τα φουντούκια, τα καρύδια, τα φιστίκια... Υπάρχουν λόγοι!
DO IT YOURSELF

3 τρόποι να φορέσεις ένα λεοπάρ παλτό

Κάνε statement με τις εμφανίσεις σου φορώντας αυτό το παλτό
BEAUTY TIPS

6 φυσικοί τρόποι να αποκτήσεις πλούσια φρύδια

Τα προϊόντα που θα σου προσφέρουν τα φρύδια που πάντα ήθελες!
ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με ανοιχτό παράθυρο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.