Skip to main content

SINGLES

5 (αποφασιστικά) βήματα που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Κάνε το πρώτο σήμερα...



Δεν είναι λίγες οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε καθημερινά και ενώ κάποιες είναι λιγότερο σημαντικές από κάποιες άλλες, όλες μπορεί να μας αγχώσουν ή να αλλάξουν εντελώς την καθημερινότητά μας. Γι' αυτό είναι δύσκολο να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση κάθε φορά ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικασία που κάνει ο εγκέφαλός μας μέχρι να πάρει μια απόφαση μπορεί να μας αφήσει πολύ κουρασμένες.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που είναι εύκολο να τις πάρουμε αφού είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο.

1.Αποφάσισε να είσαι χαρούμενη. Ξοδεύουμε πολλές ώρες ψάχνοντας την ευτυχία. Κάνουμε όνειρα, κάνουμε σχέδια και προσπαθούμε να έχουμε καλή διάθεση. Η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία είναι επιλογή και μπορούμε να την ελέγξουμε. Γιατί δεν εξαρτάται από όσα συμβαίνουν στη δουλειά ή στο σπίτι αλλά από εμάς τους ίδιους.

2. Αποφάσισε να αποσυνδεθείς. Προσπάθησε για λίγες ώρες να βγάλεις από την πρίζα τον υπολογιστή, το τηλέφωνο και ό,τι σου αποσπά την προσοχή. Ίσως αισθανθείς ότι αναπνέεις πιο εύκολα, ότι ηρεμείς και χαλαρώνεις αμέσως.

3. Αποφασίστε να είσαι ευγενική. Πολλές φορές η εύκολη επιλογή είναι να είμαστε αγενείς γιατί έτσι γινόμαστε πιο κατανοητοί ή γίνεται η "δουλειά μας πιο γρήγορα". Αν επιλέξεις να είσαι ευγενική, όμως, ίσως ανακαλύψεις ότι έχεις καλύτερη διάθεση και περισσότερη θετική ενέργεια.

4. Χαμογέλα. Το χαμόγελο ακόμα και σε κάποιον άγνωστο στο δρόμο, δεν θα φτιάξει μόνο τη δική του διάθεση αλλά και τη δική σου. Θα σου δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης έστω και υποσυνείδητα.

5. Βρες περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου. Αν έχεις μια πολυάσχολη καθημερινότητα καλό είναι να βρεις χρόνο για να ηρεμήσεις και να ασχοληθείς με τον εαυτό σας. Μάθε να λες "όχι" στις πολλές υποχρεώσεις και να διαχειριστείς τον χρόνο σου καλύτερα.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM