Skip to main content

SINGLES

Ντροπαλή ή εσωστρεφής: 12 ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις

Κάνε το τεστ. 



Η εσωστρέφεια πολλές φορές συνδέεται με την ντροπαλότητα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν είναι ντροπαλοί, απλά έχουν περισσότερη ενέργεια όταν είναι μόνοι ή σε μικρές ομάδες ανθρώπων, σε αντίθεση με τους εξωστρεφείς οι οποίοι αισθάνονται στα καλύτερα τους όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι δεν αισθανόμαστε εσωστρεφείς ακριβώς επειδή δεν είμαστε ντροπαλοί, όμως αν έχουμε τουλάχιστον δύο από τις παρακάτω 12 ενδείξεις εσωστρέφειας ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτούμε!

1. Η πολυκοσμία σε αγχώνει: Οι συναυλίες, τα γήπεδα, τα συνέδρια που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο σε φέρνουν σε αμήχανη θέση. Όχι σε σημείο αγοραφοβίας αλλά σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο σου.

2. Δεν σε ενδιαφέρει να γνωρίζεις καινούριο κόσμο: Νιώθεις ότι καταναλώνεις πολύ ενέργεια όταν μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις καινούριες γνωριμίες για αυτό το αποφεύγεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις εύκολα φιλίες απλά σου φαίνεται δύσκολο να μιλάς με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.

3. Δεν σε ενοχλεί να μιλάς δημοσίως: Οι εσωστρεφείς δεν έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης ούτε είναι ντροπαλοί. Δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν μια ομιλία ή να κάνουν μια πρόποση μπροστά σε κόσμο, απλά δεν θέλουν να μπουν σε συζητήσεις με αγνώστους μετά!

4. Κάνεις παρέα με εξωστρεφείς ανθρώπους: Αν είσαι εσωστρεφής, είναι πιο πιθανό να κάνεις παρέα με εξωστρεφείς ανθρώπους ώστε να υπάρχει μια ισορροπία.

5. Δεν σου αρέσουν οι συνεντεύξεις για δουλειά: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα σε μια συνέντευξη για δουλειά, όμως οι εσωστρεφείς  αισθάνονται άβολα μόνο στην αρχή. Όταν αισθανθούν άνετα με τον συνομιλητή τους, συνήθως τα πηγαίνουν περίφημα.

6. Είσαι πιστή στους φίλους σου: Οι εσωστρεφείς είναι κατά κύριο λόγο ειλικρινείς και πιστοί, αφού παίρνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση από τους ίδιους και δεν εξαρτώνται από την άποψη των άλλων.

7. Σου αρέσει… να μην κάνεις τίποτα: Οι εξωστρεφείς θέλουν να βρίσκονται έξω με ανθρώπους και να αλλάζουν παραστάσεις, ενώ οι εσωστρεφείς εκτιμούν περισσότερο μια ήσυχη βραδιά στο σπίτι.

8. Δεν είσαι κολλημένη με το κινητό σου: Κάθε φορά που έχεις κάποιο μήνυμα στο κινητό δεν τρέχεις να το διαβάσεις ή να απαντήσεις αμέσως. Οι εσωστρεφείς κάνουν τα πάντα στους δικούς τους ρυθμούς!

9. Δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους εύκολα: Είναι πιο δύσκολο για τους εσωστρεφείς ανθρώπους να βρουν φίλους που τους σέβονται για αυτό που είναι, για αυτό όταν κάνουν νέες παρέες τους εμπιστεύονται και πιο δύσκολα.

10. Σου αρέσει να γράφεις: Πολλοί εσωστρεφείς άνθρωποι είναι συγγραφείς ή δημοσιογράφοι, αφού με το γράψιμο έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους.

11. Είσαι ευγενική: Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο πολιτισμένοι γιατί έχουν μεγαλύτερη αντίληψη όσων συμβαίνουν δίπλα τους αλλά και κατανόηση για τα συναισθήματα των άλλων.

12. Ξέρεις τι θέλεις και τι σου αρέσει: Δεν είσαι αναποφάσιστη και δεν φοβάσαι να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα, όμως αυτό που σε χαρακτηρίζει περισσότερο είναι ότι ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και πότε!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ