Ντροπαλή ή εσωστρεφής: 12 ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις - AllYou.gr

Search

Ντροπαλή ή εσωστρεφής: 12 ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις

Κάνε το τεστ. 

> ΕΓΩ ::
05 Μαϊου 2015

Η εσωστρέφεια πολλές φορές συνδέεται με την ντροπαλότητα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν είναι ντροπαλοί, απλά έχουν περισσότερη ενέργεια όταν είναι μόνοι ή σε μικρές ομάδες ανθρώπων, σε αντίθεση με τους εξωστρεφείς οι οποίοι αισθάνονται στα καλύτερα τους όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι δεν αισθανόμαστε εσωστρεφείς ακριβώς επειδή δεν είμαστε ντροπαλοί, όμως αν έχουμε τουλάχιστον δύο από τις παρακάτω 12 ενδείξεις εσωστρέφειας ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτούμε!

1. Η πολυκοσμία σε αγχώνει: Οι συναυλίες, τα γήπεδα, τα συνέδρια που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο σε φέρνουν σε αμήχανη θέση. Όχι σε σημείο αγοραφοβίας αλλά σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο σου.

2. Δεν σε ενδιαφέρει να γνωρίζεις καινούριο κόσμο: Νιώθεις ότι καταναλώνεις πολύ ενέργεια όταν μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις καινούριες γνωριμίες για αυτό το αποφεύγεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις εύκολα φιλίες απλά σου φαίνεται δύσκολο να μιλάς με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.

3. Δεν σε ενοχλεί να μιλάς δημοσίως: Οι εσωστρεφείς δεν έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης ούτε είναι ντροπαλοί. Δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν μια ομιλία ή να κάνουν μια πρόποση μπροστά σε κόσμο, απλά δεν θέλουν να μπουν σε συζητήσεις με αγνώστους μετά!

4. Κάνεις παρέα με εξωστρεφείς ανθρώπους: Αν είσαι εσωστρεφής, είναι πιο πιθανό να κάνεις παρέα με εξωστρεφείς ανθρώπους ώστε να υπάρχει μια ισορροπία.

5. Δεν σου αρέσουν οι συνεντεύξεις για δουλειά: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα σε μια συνέντευξη για δουλειά, όμως οι εσωστρεφείς  αισθάνονται άβολα μόνο στην αρχή. Όταν αισθανθούν άνετα με τον συνομιλητή τους, συνήθως τα πηγαίνουν περίφημα.

6. Είσαι πιστή στους φίλους σου: Οι εσωστρεφείς είναι κατά κύριο λόγο ειλικρινείς και πιστοί, αφού παίρνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση από τους ίδιους και δεν εξαρτώνται από την άποψη των άλλων.

7. Σου αρέσει… να μην κάνεις τίποτα: Οι εξωστρεφείς θέλουν να βρίσκονται έξω με ανθρώπους και να αλλάζουν παραστάσεις, ενώ οι εσωστρεφείς εκτιμούν περισσότερο μια ήσυχη βραδιά στο σπίτι.

8. Δεν είσαι κολλημένη με το κινητό σου: Κάθε φορά που έχεις κάποιο μήνυμα στο κινητό δεν τρέχεις να το διαβάσεις ή να απαντήσεις αμέσως. Οι εσωστρεφείς κάνουν τα πάντα στους δικούς τους ρυθμούς!

9. Δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους εύκολα: Είναι πιο δύσκολο για τους εσωστρεφείς ανθρώπους να βρουν φίλους που τους σέβονται για αυτό που είναι, για αυτό όταν κάνουν νέες παρέες τους εμπιστεύονται και πιο δύσκολα.

10. Σου αρέσει να γράφεις: Πολλοί εσωστρεφείς άνθρωποι είναι συγγραφείς ή δημοσιογράφοι, αφού με το γράψιμο έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους.

11. Είσαι ευγενική: Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο πολιτισμένοι γιατί έχουν μεγαλύτερη αντίληψη όσων συμβαίνουν δίπλα τους αλλά και κατανόηση για τα συναισθήματα των άλλων.

12. Ξέρεις τι θέλεις και τι σου αρέσει: Δεν είσαι αναποφάσιστη και δεν φοβάσαι να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα, όμως αυτό που σε χαρακτηρίζει περισσότερο είναι ότι ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και πότε!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!